Schumacher 2008 végén fejezi be

2005.10.12. 12:00
Willi Weber, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher menedzsere egy német lapnak azt nyilatkozta, kliense még legalább három évig versenyezni fog a Forma-1-ben. A pilóta szerződése jövőre lejár a Ferrarinál, ám ezt hamarosan újabb két szezonnal hosszabbíthatják meg, így a 36 éves klasszis nem igazol a McLaren-Mercedeshez.
Menedzsere szerint három év múlva, a 2008-as szezon végén fejezi be Forma-1-es pályafutását Michael Schumacher.

Hamarosan hosszabbíthat

A hétszeres világbajnok visszavonulásáról évek óta ír a sajtó, annak ellenére, hogy a pilóta többször megerősítette, a következő idény végéig biztosan folytatja. Willi Weber úgy gondolja, akár még tovább is: "Lehet, hogy tévedek, de 2008 lesz az utolsó aktív éve".

A 36 esztendős klasszis szerződése jövőre lejár a Ferrarinál, és bár már tavasszal fölmerült, hogy meghosszabbítják, ez egyelőre nem történt meg. Ügynöke a Stuttgarter Nachrichten című lapnak adott interjújából viszont arra következtethetünk, ez csak idő kérdése.

A McLarenhez nem megy


Michael Schumacher már
2006-ra koncentrál (fotó: epa)

Korábban felmerült az is, hogy Schumacher megállapodásának lejártakor a McLaren-Mercedeshez távozik, istállót cserél Kimi Raikkönennel. "Ezt most fejezzék be! Kizárt, hogy elhagyja a Ferrarit" - reagált a feltevésre dühösen Weber.

Kliense rekordfizetést, évi ötvenmillió dollárt (10,4 milliárd forint) kap az olasz csapatnál, ebből ő húsz százalékot, tízmilliót (kétmilliárd forint) vesz le, ám elsősorban nem emiatt akarja, hogy Schumacher a Ferrarinál maradjon. "Versenyzés, motorsport, Forma-1 jut az eszünkbe, ha a Ferrarira gondolunk, míg a Mercedesről csak luxusautók. Előbbi marketingszempontból előnyösebb a pilótának is" - állítja Weber.

Nagyon készül 2006-ra

Sorozatban öt vb-elsőség után Michael Schumacher idén legjobb esetben is csak harmadik lehet a pontversenyben, de 2006-ra nagyon készül ő és a team is. Új autójuk V8-as motorját már augusztus elején, minden gond nélkül próbálták ki, a kasztni szintén elkészülhet már novemberben.

Korábban felmerült, a teljes kocsit még idén elkezdik tesztelni, ám ezt Ross Brawn technikai igazgató cáfolta. A január eleji bemutatkozás viszont biztos, és ez is hat héttel a Ferrarinál szokásos időpont előtt van.

Sokat számíthat, milyenek lesznek az új szabályok?
Weber ugyan nem beszélt róla, de a 2008 elején életbe lépő, az F1-et meghatározó új Concorde-szerződés befolyásolhatja Schumacher karrierjét is. A sportot irányító szervezet radikális szabályváltozásokat akar, hogy a Forma-1 olcsóbb legyen, és ez technikai módosítások nélkül nem valósítható meg. Az autók valószínűleg egyszerűbbek lesznek, ami a "kompromisszummentes vezetést" - kipörgésgátló, elektronikai segédeszközök - kedvelő klasszisnak nem biztos, hogy tetszeni fog.