A sajtó Alonsót dicsőíti, Schumachert sajnálja

2005.10.17. 15:20
A vasárnapi Kínai Nagydíjjal, a spanyol Fernando Alonso és a Renault csapat-világbajnoki címével zárult Forma-1-es szezon nemzetközi sajtóvisszhangja a pilóta és az istálló dicsőítése mellett a hétszeres világbajnok Michael Schumacher csalódást keltő szereplésével foglalkozik.
A francia lapok közül a L,Equipe úgy véli, a legfiatalabb és az első spanyol világbajnok Alonsónak a futamgyőzelmei mellett leginkább megbízható teljesítménye hozta meg a sikert. Fernando Alonso negyedik F-1-es szezonja után a legfelső lépcsőfokon áll - írja a lap.

A franciák szerint a Renault diadala vitathatatlan

Le Figaro szerint a spanyol teljesítménye makulátlan volt, a Renault diadala vitathatatlan. A Kínai Nagydíjon aratott győzelmével az új világbajnok, Fernando Alonso csapatát is sikerre vezette. Királyi szezonzárás - írja a lap.

A France-Soir beszámolója szerint Renault-győzelem született minden fronton, míg a Le Parisien kitér arra, hogy a Renault sikere aranyat ér a francia autógyárnak, amely más területeken is kamatoztathatja majd a Forma-1-es diadalt.

Az angolok inkább Schumacherrel foglalkoznak

Az angol lapok nem is az új világbajnok sikerével, sokkal inkább Michael Schumacherrel foglalkoznak. A Daily Telegraph a nagy vesztesekről, Michael Schumacherről után Jenson Buttonról ír, a The Guardian pedig azt emeli ki, hogy rendkívül szokatlan, ahogy Michael Schumacher ezt az idényt befejezte"

A The Sun szerint idén minden lehetséges rosszul sikerült Michael Schumachernek, így jövőre csak jobb lehet neki. A The Times a német jövőjével folalkozik, a lap szerint: Michael Schumacher ugyan cáfolja, hogy vissza akarna vonulni, de a rendkívül rosszul sikerült vasárnapi Kínai Nagydíj után talán elgondolkozik a folytatáson, hiszen a sanghaji futamon kiesett, s ez már tényleg csak az utolsó csepp volt a pohárban."

A spanyolok Alonsoról áradoznak

Az olasz lapok többnyire a Ferrari bukásával és Flavio Briatore diadalával foglalkoznak, míg a spanyolok közül az El Mundo úgy érzi Alonso nem is fejezhette volna be jobban a szezont, ez egy világbajnoki stílusban előadott zárás volt.

Az El País úgy érzi Michael Schumacher újabb katasztrofális napot élt át. Szerteágazó gondjaihoz ezúttal két olyan hiba is társult, amely egy hétszeres világbajnoktól elfogadhatatlan. A legreálisabban és a legtömörebben az As fogalmazott: "Mi vagyunk a bajnokok! Alonso idei hetedik futamgyőzelmével a Renault is vb-címhez segítette" - írja a madridi lap.