Mansell: Púp volt a hátamon Fittipaldi

2005.11.14. 11:21
Óriási sikernek bizonyult a vasárnapi GP Masters futam, három nap alatt több mint százezren látták a helyszínen az edzéseket és a versenyt. A kiöregedett F1-es pilóták remekül vezettek, Nigel Mansell nyert, de a hihetetlen kondiban lévő Emerson Fittipaldi majdnem megverte.
Végig vezetve nyerte meg vasárnap Nigel Mansell az első GP Masters futamot, amelyen csak 45 éves vagy idősebb volt Forma-1-es pilóták indulhattak.

Mansell és Fittipaldi külön klasszis

Mansell végül nagy csatában nyert
Mansell végül nagy csatában nyert
A különleges verseny igen látványos volt, az első körök visszafogottsága után belejöttek a kiöregedett F1-esek, előztek, sőt, koccantak is.

Mansell és Emerson Fittipaldi bizonyították, miért lettek világbajnokok a Forma-1-ben, elhúztak a többiektől. Kettejük csatája az utolsó kanyarig nyílt volt, az angol pilóta végül négy tizedmásodperccel nyert.

Tizenegy éve nem nyert az angol

"Hihetetlen futam volt, megpróbáltam elhúzni, de Emo végig üldözött, nagyon megnehezítette az életem. Ő egy legenda, csodálom, de ezúttal csak púp volt a hátamon" - idézte a győztes leintés utáni mondatait az f1racing.net.

Az 52 éves veterán 1995-ben vonult vissza az F1-ből, utolsó győzelmét az 1994-es Ausztrál Nagydíjon szerezte.

"Nem tapadt annyira a kocsim a kanyarokban, hogy ott tudjam hagyni, és a végén majdnem megelőzött Fittipaldi, de kitartottam. Micsoda verseny, rég óta vártam már erre a sikerre" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Mansell.

Az utolsó kanyarig harcoltak

Az 59 éves, kétszeres F1-bajnok ellenfele még három kanyarral a vége előtt is próbálkozott. "Nigel nem hibázott, így nem tudtam lehagyni, fantasztikusan vezetett" - mondta az igen jó kondiban lévő Fittipaldi, aki a többiekkel ellentétben 30 kör alatt szinte meg sem izzadt.

Harmadik lett az első számú autós sorozat indulási csúcsát tartó - 256 rajt - Riccardo Patrese, ő egy négyfős csoportot tartott maga mögött.

Jövőre hat futam lesz

Az esemény szervezői jövőre hatfutamos szériát terveznek, amely a vasárnapi közönségsiker után biztosan létre is jön. A nagydíjon 70 ezer, a pénteki és szombati edzésekkel együtt több mint százezren nézték a helyszínen az egykori kedvenceket.