Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Leváltaná magát a Ferrari-főnök

2005.11.28. 10:23
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt szerint a Forma-1-nek generációváltásra van szüksége: a legnagyobb istállók vezetői idősek, fiatalabbakra kéne őket cserélni. A francia szakember leginkább azzal elégedetlen, hogy az öregek semmiben nem tudnak megállapodni egymással.
Leváltaná a Forma-1 irányítóit, köztük magát is Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke. Az 59 éves szakember elégedetlen kollégái munkájával, főleg, mert az idei belharcban hónapok alatt sem jutottak egyezségre egyetlen fontos kérdésben sem.

"Kiöregedtünk"

Jean Todt lelépne (fotó: epa)
Jean Todt lelépne (fotó: epa)
"A Forma-1 nagy üzlet, nagyszerű sport, fantasztikus show, de szerintem a sorozat vezetői kiöregedtek. Le kéne őket cserélni, beleértve magamat is" - idézte az f1racing.net Todtot.

A legbefolyásosabb istállók élén állók közül a francia menedzser és a Renault-főnök Flavio Briatore (55) a kilencvenes évek elején szálltak be a Forma-1-be, a McLaren első embere, Ron Dennis (57) tíz évvel előttük, Sir Frank Williams (63) pedig 1969-ben.

Nyitottabbak kellenek

"Örülök, ha új emberek érkeznek az F1-be, mosolygósan, nyitottan, teli ötletekkel - dicsérte fiatal kollégáit Todt, a korosabbakat viszont kritizálta. - Mégis, mire jutottak az eddigi tárgyalásaikon?".

A Saubert vezető Peter Sauber idén közel tizenöt év után adta át helyét újjá alakult gárdájánál, a Hondát, a Red Bull Racinget (RBR), a Midlandet, a Toyotát - igaz, itt csak a technikai részleget - már fiatal szakember vezeti. Az RBR-es Chris Horner például csak 32 éves.

Todt jövőre kiszállhat

Jean Todt az F1-ben csak a Ferrarinál dolgozott, szerződése az olasz istállóval 2006 végén jár le, és egyelőre nem került szóba annak meghosszabbítása.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.