Piroska
-12 °C
-2 °C

Csökkent az F1-es futamok nézettsége

2005.11.29. 11:00
Összességében növekedett, egy futamra átlagolva viszont csökkent a Forma-1 televíziós nézettsége 2005-ben. Idén összesen nyolcszázmillióan látták a versenyeket, de eggyel több nagydíj volt, mint tavaly. Az egy futamra jutó nézőszám egymillióval esett.
Összesítve nyolcszázmillióan látták a televízióban idén a Forma-1-es futamokat, tehát többen, mint 2004-ben, de a nagydíjak egyenkénti átlagos nézőszáma csökkent az Initiative Media médiakommunikációs cég elemzése szerint - írja az f1total.com. A vb-sorozat továbbra is a világ legjobban követett éves sporteseménye.

Egymilliós csökkenés

Idén először rendeztek tizenkilenc versenyt, tavaly eggyel kevesebb, tizennyolc volt, ennek tudható be a kis mértékű növekedés. Ellenben átlagban 2005-ben csak 42 millióan néztek egy versenyt, egymillióval kevesebben, mint az előző idényben.

A Ferrari és Michael Schumacher fölénye a múlt szezont unalmassá tette, míg idén, annak ellenére, hogy a vb már két futammal a vége előtt eldőlt, a futamok látványosak és izgalmasak voltak.

Alonso győzelme csak a spanyolokat dobta föl

Az F1-ért leginkább rajongó Németországban és Olaszországban viszont épp Schumacherért és a Ferrariért szorítanak, így náluk ennek megfelelően csökkent is a nézőszám: a németeknél átlagosan 1,4, az olaszoknál 1,8 millióval kevesebben követték a közvetítéseket, mint 2004-ben.

Fernando Alonso vb-győzelme miatt többen ültek a tévé elé Spanyolországban, de még így is csak megközelíteni tudták a német és az olasz nézettséget.

Schumacher nyerjen, izgalmasan

Az adatokból úgy tűnik, a televíziós csatornáknak, és így az F1 befektetőinek is jövedelmezőbb, ha a Ferrari és Schumacher uralják a sorozatot, még akkor is, ha az unalmassá válik emiatt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!