Kipróbálták a Red Bull Ferrarit

2005.12.16. 13:53
Silverstone-ban, csütörtökön futott először a Red Bull Racing 2006-os, már Ferrari motorral szerelt Forma-1-es versenyautója, az RB2-es. Az első köröket teljesítő David Coulthard szerint a kocsi szexi.

#alt#
Jól látszik a darázsderék
(forrás: adrivo.com)
Először tesztelte a 2006-os Forma-1-es autóját csütörtökön, Silverstone-ban a Red Bull Racing. Az RB2 nevű, V8-as Ferrari motorral szerelt gépet David Coulthard próbálta ki privát gyakorláson. (Időeredményeket nem közöltek.)

Nagyon vonzó

A kasztni rengeteg helyen változott az ideihez képest, a levékonyított és lerövidített oldaldobozok a legfeltűnőbbek. A német sajtó emiatt már el is nevezte darázsderekúnak a kocsit.

Mark Smith főtervező a kisebb motor miatt valóban drasztikusan slankított a vonalakon, illetve lekerekített, amit csak tudott. Coulthard szerint emiatt az autó remekül néz ki, sőt, "szexi".

Áramvonalas, amennyire csak lehet

Módosult az első szárny, melynek oldalsó elemeire kisebb légterelők kerültek, a hátsó pedig a hajlított alsó alkotórészével tűnik ki.

A légellenállás csökkentése miatt a kerékfelfüggesztéseket is áramvonalasra rajzolták, és kerekek mögötti spoilerek is megújultak.

Newey keze még nincs is benne

#alt#
Coulthard szerint szexi (fotó: adrivo.com)
A kasztni orrát szintén átalakították, enyhén emlékeztet az ezévi McLaren MP4/20-asra.

Az istállóhoz novemberben érkezett Adrian Newey technikai igazgató munkája még nem látszik a gépen, de az RB2-es így is az F1-es mezőny egyik ütőképes tagja lehet.

A Red Bull Ferrari a második 2006-os autó, amit már 2005-ben kipróbáltak, a Toyota még november közepén bemutatta, és pályára küldte a TF106-ost.