Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Kipróbálták a Red Bull Ferrarit

2005.12.16. 13:53
Silverstone-ban, csütörtökön futott először a Red Bull Racing 2006-os, már Ferrari motorral szerelt Forma-1-es versenyautója, az RB2-es. Az első köröket teljesítő David Coulthard szerint a kocsi szexi.

#alt#
Jól látszik a darázsderék
(forrás: adrivo.com)
Először tesztelte a 2006-os Forma-1-es autóját csütörtökön, Silverstone-ban a Red Bull Racing. Az RB2 nevű, V8-as Ferrari motorral szerelt gépet David Coulthard próbálta ki privát gyakorláson. (Időeredményeket nem közöltek.)

Nagyon vonzó

A kasztni rengeteg helyen változott az ideihez képest, a levékonyított és lerövidített oldaldobozok a legfeltűnőbbek. A német sajtó emiatt már el is nevezte darázsderekúnak a kocsit.

Mark Smith főtervező a kisebb motor miatt valóban drasztikusan slankított a vonalakon, illetve lekerekített, amit csak tudott. Coulthard szerint emiatt az autó remekül néz ki, sőt, "szexi".

Áramvonalas, amennyire csak lehet

Módosult az első szárny, melynek oldalsó elemeire kisebb légterelők kerültek, a hátsó pedig a hajlított alsó alkotórészével tűnik ki.

A légellenállás csökkentése miatt a kerékfelfüggesztéseket is áramvonalasra rajzolták, és kerekek mögötti spoilerek is megújultak.

Newey keze még nincs is benne

#alt#
Coulthard szerint szexi (fotó: adrivo.com)
A kasztni orrát szintén átalakították, enyhén emlékeztet az ezévi McLaren MP4/20-asra.

Az istállóhoz novemberben érkezett Adrian Newey technikai igazgató munkája még nem látszik a gépen, de az RB2-es így is az F1-es mezőny egyik ütőképes tagja lehet.

A Red Bull Ferrari a második 2006-os autó, amit már 2005-ben kipróbáltak, a Toyota még november közepén bemutatta, és pályára küldte a TF106-ost.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.