'Schumacher a Ferrari jövője'

2005.12.23. 11:01
Az eddigi találgatásokkal ellentétben mégis folytathatja F1-es karrierjét 2006 után is Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok Ferrarival kötött megállapodása a következő idény végén kifut, de az istálló elnöke és a sorozatot irányító Bernie Ecclestone úgy gondolják, hosszabbítani fog.
Michael Schumachertől függhet Kimi Raikkönen karrierje 2007-től: Bernie Ecclestone és az olasz sajtó is biztos benne, ha a hétszeres bajnok jövőre befejezi, a finn érkezik a helyére.

A német világklasszis eddig mindig cáfolta, hogy a visszavonuláson gondolkodna, de a Forma-1 több szereplője is gyakran célozgatott rá, 2006 lesz az utolsó éve. Egyáltalán nem biztos viszont, hogy véget vet karrierjének, a héten ugyanis előbb Bernie Ecclestone, majd a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo pedzegette, Schumacher inkább a folytatásra hajlik.

Nem fáradt, és élvezi

#alt#
Úgy tűnik, Schumacher marad (Fotó: epa)
"Nyerőember, jövőre is a bajnokság favoritja lesz. Szerintem még nem elég fáradt ahhoz, hogy a visszavonulás az eszébe jusson" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Ecclestone.

A 36 éves pilóta ferraris szerződése a következő év végén lejár, egyelőre nem hosszabbították meg, de az angol üzletember szerint valószínű a folytatás: "Azért versenyez, mert élvezi, a pénz már nem számít neki. A Ferrarival erős kapcsolatot épített, nem fog másik istállóval indulni, csak velük".

"Még mindig a legjobb"

A Schumacherhez még közelebb álló Montezemolo szintén úgy gondolja, együttműködésük nem ér véget tizenkét hónap múlva: "Michael a Ferrari jövője, még mindig a legjobb pilóta".

A klasszis menedzsere, Willi Weber már egy ideje nem beszél a hosszabbításról, mint ahogy maga Schumacher sem: egy nyári interjúban, amikor sokadszor is a visszavonulásáról faggatták, kiakadt, azóta nem kommentálja a találgatásokat.

Raikkönen kivár

Mit gondol, mit csinál Schumacher 2007-ben?

Az állítólag már Ferrari-előszerződéssel rendelkező Kimi Raikkönen először beszélt a sajtóval azóta, hogy Fernando Alonso hétfőn a McLaren-Mercedes pilótája lett, de újfent cáfolta, hogy Olaszországba tartana: "A helyzetem nem változott, a következő szezonra koncentrálok, és csak jövőre döntök. Eddig senkivel nem egyeztem meg".

A 26 éves finn megállapodása 2006 végén fut ki az angol teammel. Csapatfőnöke már meg akarta hosszabbítani azt, de eddig nem tudtak megállapodni.