Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

'Schumacher a Ferrari jövője'

2005.12.23. 11:01
Az eddigi találgatásokkal ellentétben mégis folytathatja F1-es karrierjét 2006 után is Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok Ferrarival kötött megállapodása a következő idény végén kifut, de az istálló elnöke és a sorozatot irányító Bernie Ecclestone úgy gondolják, hosszabbítani fog.
Michael Schumachertől függhet Kimi Raikkönen karrierje 2007-től: Bernie Ecclestone és az olasz sajtó is biztos benne, ha a hétszeres bajnok jövőre befejezi, a finn érkezik a helyére.

A német világklasszis eddig mindig cáfolta, hogy a visszavonuláson gondolkodna, de a Forma-1 több szereplője is gyakran célozgatott rá, 2006 lesz az utolsó éve. Egyáltalán nem biztos viszont, hogy véget vet karrierjének, a héten ugyanis előbb Bernie Ecclestone, majd a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo pedzegette, Schumacher inkább a folytatásra hajlik.

Nem fáradt, és élvezi

#alt#
Úgy tűnik, Schumacher marad (Fotó: epa)
"Nyerőember, jövőre is a bajnokság favoritja lesz. Szerintem még nem elég fáradt ahhoz, hogy a visszavonulás az eszébe jusson" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Ecclestone.

A 36 éves pilóta ferraris szerződése a következő év végén lejár, egyelőre nem hosszabbították meg, de az angol üzletember szerint valószínű a folytatás: "Azért versenyez, mert élvezi, a pénz már nem számít neki. A Ferrarival erős kapcsolatot épített, nem fog másik istállóval indulni, csak velük".

"Még mindig a legjobb"

A Schumacherhez még közelebb álló Montezemolo szintén úgy gondolja, együttműködésük nem ér véget tizenkét hónap múlva: "Michael a Ferrari jövője, még mindig a legjobb pilóta".

A klasszis menedzsere, Willi Weber már egy ideje nem beszél a hosszabbításról, mint ahogy maga Schumacher sem: egy nyári interjúban, amikor sokadszor is a visszavonulásáról faggatták, kiakadt, azóta nem kommentálja a találgatásokat.

Raikkönen kivár

Mit gondol, mit csinál Schumacher 2007-ben?

  • 609
    Versenyez a Ferrarinál
  • 126
    Visszavonul
  • 28
    Másik istállónál folytatja

Az állítólag már Ferrari-előszerződéssel rendelkező Kimi Raikkönen először beszélt a sajtóval azóta, hogy Fernando Alonso hétfőn a McLaren-Mercedes pilótája lett, de újfent cáfolta, hogy Olaszországba tartana: "A helyzetem nem változott, a következő szezonra koncentrálok, és csak jövőre döntök. Eddig senkivel nem egyeztem meg".

A 26 éves finn megállapodása 2006 végén fut ki az angol teammel. Csapatfőnöke már meg akarta hosszabbítani azt, de eddig nem tudtak megállapodni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.