Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Gyémántpénzhez jut a Ferrari

2006.01.03. 15:53
Jövőre elhagyja a Ferrarit egyik legnagyobb jelenlegi szponzora, a Vodafone, ám az istálló megtalálta utódját: a De Beers nevű gyémántékszer-gyár csatlakozhat 2007-től.
Véget ér jövőre a Ferrari és a Vodafone együttműködése, a Forma-1-es istállót támogató mobilcég a McLaren-Mercedes névadó szponzora lesz. Brit sajtóértesülések szerint ez évi 75 millió eurós kiesést jelenthet az olasz csapatnak, ám úgy tűnik, sikerül helyettesíteni a távozó mecénást.

A Ferrari alig költött tavaly

#alt#
A Ferrarin egyelőre a Vodafone díszeleg (fotó: epa)
Az f1racing.net úgy értesült, a Ferrari hamarosan bejelenti, hogy megegyezett a De Beers ékszergyártó vállalattal, amely a világ első számú gyémántkereskedője. Nem tudni, mekkora összeggel szállnak be a Forma-1-be, de valószínűsíthető, hogy igen jól jár a Ferrari.

Michael Schumacher és istállója öt pilóta- és hat konstruktőr-vb után tavaly csak harmadik helyen végeztek a pontversenyben, idén viszont újra esélyesek lesznek. A márka 2005-ben mindössze 8,5 millió eurót költött az F1-es projektjére, a költségek nagy részét szponzorai állták.

Az F1-csapat helyzete stabil

A De Beers csatlakozásával tovább spórolhat a Ferrari, melynek anyagi helyzete nem tökéletes. Az F1-istálló persze nincs veszélyben, a főszponzor Phillip Morris szilárdan áll a csapat mögött. A dohánygyárat az sem érdekli, hogy a legtöbb európai helyszínen már nem lehet cigarettát reklámozni.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!