Narancssárga McLaren, Barrichello Hondában

2006.01.09. 11:03
Elkezdődik a felkészülés a 2006-os Forma-1-es idényre kedden, Jerezben. Az andalúziai pályán kilenc csapat autói köröznek, csak a Jordan-utód MidlandF1 nem utazik el. A Renault kipróbálja új autóját, a Honda Rubens Barrichellót.
Kilenc csapat kezdi meg kedden a felkészülést a 2006-os Forma-1-es szezonra az év első tesztjén, a dél-spanyolországi Jerezben.

Új, de már 2005 őszén kipróbált autójával lesz pályán a Toyota és a Red Bull Racing, a Renault pedig itt használja először idei modelljét, az R26-ost.

Csak a Midland nem lesz ott

#alt#
A McLaren utoljára 1998-ban tesztelt narancssárga autóval
A Ferrari, a Williams-Cosworth, a Honda, a BMW-Sauber és a McLaren-Mercedes átmeneti gépekkel - tavalyi, módosított kasztni, idei motor - gyakorolnak, utóbbi csapat a tradicionális, narancssárgára fényezett kocsival.

A Minardiból alakult Scuderia Toro Rossóról még nem tudni, milyen autóval, de részt vesz a teszten, egyedül a volt Jordan-, már Midland-Toyota nem utazik Jerezbe.

Barrichello hat év után vált

Az istállók legtöbbje összes pilótájának lehetőséget ad, Rubens Barrichello így hat ferraris év után bemutatkozhat új teamjénél, a Hondánál. A újoncok, illetve csapatot váltott versenyzők közül ott lesz a Williamsben Nico Rosberg és a McLarentől átigazolt tesztelő, Alexander Wurz, a Ferrariban Felipe Massa, a BMW-ben Nick Heidfeld, a Toro Rossóban Scott Speed, valamint Vitantonio Liuzzi.

Jerezben péntekig az összes gárda körözhet, a hétvégén viszont csak a michelinesek, Renault, McLaren, Honda, Red Bull, BMW. A jövő héten folytatódnak a próbák, de addig csak a Honda, a McLaren, a Toyota és a Williams maradnak.

Rajt két hónap múlva

A Forma-1-es versenyidény március 12-én kezdődik, de nem a szokásos ausztrál, hanem a bahreini futammal.

Miért narancssárga a McLaren?
A McLaren narancssárga színét 1998-ban használta utoljára, akkor Mika Hakkinen és David Coulthard készültek a napjainkban szokatlan fényezéssel az előttük álló idényre. A különös szín az istálló tradicionális festése, a team indulásától kezdve a hetvenes évek közepéig mindig ilyenek voltak versenyautóik. Akkor az új piros-fehér szponzor, a Marlboro kedvéért törték meg a hagyományt, majd a kilencvenes évek közepén egy újabb támogató kívánságára váltottak ezüstre.
A narancs idén csak februárig marad, akkor valószínűleg visszaállnak az ezüstre, hacsak a mecénás Johnny Walker mást nem tervez. Azt pedig végképp nem tudni, milyen színű lesz a 2007-ben érkező Vodafone McLaren.