Újítások a narancssárga McLarenen

2006.01.10. 11:12
Jerezben tesztelik keddtől a McLaren-Mercedes átmeneti, narancssárgára festett 4/20-as modelljét az istálló tartalék pilótái. Az autó nem csak színében, de formájában is különbözik a tavalyi modelltől, de a végleges csak január végére készül el.
Bemutatta kedden narancssárgára fényezett autóját a McLaren-Mercedes, ám azon nem csak a különleges szín jelentett újdonságot a 2005-ben használt MP4/20-as modellhez képest.

Már majdnem a 2006-os modell

Az istálló az idei tesztszezonra festette a csapat tradicionális színére az átmeneti gépet, ám a kasztnin több változtatás is van: lekerekítettebb formájú oldaldobozokat, enyhén módosított orrészt és első szárnyat kapott a konstrukció, amely a versenyidény március 12-i kezdetéig még tovább változhat. Az idomok alatt viszont már az új nyolchengeres Mercedes-erőforrás található.

Raikkönenék még pihennek

Az MP4/20-as e változatával kezdi meg Jerezben kedden a gyakorlást az első számú tesztpilóta, Pedro de la Rosa és az újonnan igazolt Gary Paffett, aki idén többször is beülhet az autóba a versenyhétvégéken kívül. Állandó indulóik, Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya január 16-tól kerülnek volán mögé.

Narancs vagy újra ezüst

A már százszázalékig 2006-os Forma-1-es McLarent január végén próbálják ki először, hivatalos bemutatója, már a végleges színekkel februárban várható. Az istállónak idén nem lesz főszponzora, így akár az is elképzelhető, hogy maradnak a narancsnál, igaz, valószínűbb a visszatérés az ezüsthöz.

Jövőre, amikor a Vodafone névadó szponzorként csatlakozik a gárdához, ismét, jelentősebben változhat a fényezés.