Schumacher egy százalékot meghagy a Toyotának

2006.01.11. 11:03
Nem állítja már teljesen biztosan Michael Schumacher, hogy a Ferrarinál fejezi be Forma-1-es pályafutását. Kilencvenkilenc százalék szerinte, hogy igen, de mendzsere, Willi Weber állítja, a maradék egyet a Toyotának hagyja meg: ha idén nem lesz elég jó a Ferrari, 2007-re szerződtethetné őt a japán istálló.
"Ha nem lesz esélyem versenyeket és világbajnokságot nyerni, nem hiszem, hogy folytatom a pályafutásom" - mondta néhány napja a német Spiegel című lapnak adott interjújában Michael Schumacher, és felmerült, mi lesz, ha ez már idén megtörténik: esetleg csapatot vált? - Kilencvenkilenc százalék, hogy nem hagyom el a Ferrarit, de egyet szabadon hagyok magamnak".

Az egy lehet sok is

Egy százalék kevés, szinte semmi, de eddig a hétszeres világbajnok mindig száz százalékig állította, a Ferrarinál fejezi be. A korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint rengeteg az egy százalék, és komoly esélyt lát rá, hogy Schumacher ne az olaszoktól vonuljon vissza.

A pilóta menedzsere, Willi Weber kedden a Bildben megmagyarázta, mennyit jelent pontosan egy százalék: "Egyértelmű, hogy miért hagyta meg Michael, a Forma-1-ben gyakoriak a meglepő döntések. A McLaren elvitte Alonsót, de vannak még tehetős játékosok a piacon".

A Toyota ki tudna fizetni 35 millió eurót

Az ügynök el is árulta, mire gondol. "Hogy is szól a Toyota szlogenje? Semmi sem lehetetlen!" - próbált viccelődni, ám tény, hogy a japán istálló könnyedén ki tudná fizetni Schumacher 35 millió eurós éves gázsiját.

"Meglátjuk, hogyan alakul a szezon, nyárig biztosan nem döntünk" - ismertette a menetrendet Weber, azaz ha fél év múlva Schumacher a Ferrarival nem lesz versenyben a vb-címért, elkezdhetnek tárgyalni másokkal.

Weber egy jó üzletet már kötött a japán teammel

A Toyotát korábban Kimi Raikkönennel hozták össze, de a csapat cáfolta, hogy ajánlatot tett volna a finn klasszisnak. A volt Weber-védenc Ralf Schumacher helye biztos a gárdánál - exügynöke évi 17 millió eurós szerződést csikart ki neki - , de Jarno Trullitól könnyen megválhatnának, és Weber szerint nem jelentene problémát, hogy a két Schumacher-fivér egy csapatban versenyezzen: "Nem lenne gond. Valóban volt, hogy nem tudtam elképzelni, de ma már összejöhet".

A Ferrari versenyképesnek tűnik

Michael Schumacher egyelőre viszont a Ferrarira koncentrál, sőt, a tesztszezon első napján ő volt a leggyorsabb pilóta. Jerezben, a V8-as motorral szerelt tavalyi kasztnival remek időt ért el, 1,3 másodpercet vert a második, toyotás Ricardo Zontára: egyelőre nagyon úgy tűnik, a Ferrari júliusban vb-esélyes lesz.