Kész az új F1-es Ferrari

2006.01.16. 14:38
Először tesztelte a 2006-os F1-es szezonra épített autóját a Ferrari. Michael Schumacher hétfőn délelőtt, Fioranóban körözött a géppel, melynek legnagyobb újdonsága a visszapillantó tükrök szokatlan elhelyezése.

Hétfő reggel kipróbálta a Ferrari 2006-os Forma-1-es autóját Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok fél tíz előtt néhány perccel gurult a fioranói pályára a tiszta pirosra festett, logók nélküli géppel, amelyről az f1racing.net képeket is közölt. Harmincöt kört tett meg, probléma nélkül.

#alt#

A tükör is az aerodinamika része

A kocsinak egyelőre nincs neve - F2006 vagy F248 lesz -, de láthatóan a sikertelen F2005-ös jócskán fejlesztett változata. Újdonság az orr, a módosított első és hátsó szárny, illetve az oldaldobozokon elhelyezett légterelők kialakítása.

A legfeltűnőbb a visszapillantó tükrök elhelyezése, amelyek az oldaldobozok peremén kaptak helyet, és minden bizonnyal aerodinamikai funkciójuk is van. A motor a Ferrari nyolchengeres, V-elrendezésű gépe, amit már tavaly nyár óta tesztelnek a régi kocsiban.

Nevet egy hét múlva kap

Schumacher egész héten Fioranóban köröz, a fényezést, a csapatot és magát az autót hivatalosan jövő kedden, Mugellóban mutatják be. Az idei F1-es világbajnokság március 12-én, Bahreinben kezdődik.