Elkészült az új McLaren

2006.01.23. 12:54
Először gyakorolt a 2006-ra épített autójával a McLaren hétfő reggel, Barcelonában. Az MP4/21-es gép orra hároméves fejlesztés, a hátulja teljesen megújult, és különleges szárnyat, illetve farmegoldást kapott. A színe még mindig a tradicionális narancs.
Kipróbálta hétfő reggel Barcelonában új F1-es autóját a McLaren-Mercedes. A V8-as motorral szerelt, MP4/21 nevű gépet a tartalékpilóta Pedro de la Rosa vitte pályára, negyed tíz körül.

Az ilyenkor szokásos ellenőrzéseket hajtotta végre, nem körözött hosszú ideig, de a boxban jelen lévő fotóriporterek rengeteg képet készíthettek a kocsiról.

Visszatért egy régi megoldás

Az f1racing.net-re föltett fotókon jól láthatóak a változások az MP4/20-ashoz képest. A kocsi orra a három éve kifejlesztett, de versenyen sosem futott MP4/18-as modellére, illetve a már élesben is bevetett MP4/19-esére hasonlít: a német sajtó ezt nevezte el annak idején delfinorrnak.

Megújult az első szárny, kisebbek lettek az oldaldobozok, és teljesen megváltozott a kasztni hátulja. A csak nyolchengeres motor miatt kisebb a gép fara, és egy különleges megoldással a karosszéria a megújított hátsó szárny alatt végződik. Maradtak a felső levegőbeömlőre függesztett szarvacskák, a légterelők alakja enyhén változott.

A fényezése valószínűleg nem végleges

Továbbra is narancssárga, a tesztszezon végéig valószínűleg megtartja a tradicionális fényezést az istálló, de egyelőre az sem kizárt, hogy az egész idényben ilyen lesz a kocsi.

A héten Barcelonában gyakorol a csapat, Juan-Pablo Montoya, majd Kimi Raikkönen is csatlakoznak de la Rosához és a másik tesztpilóta Gary Paffetthez. Az autó hivatalos bemutatója, már a végső színekben, februárban várható.

A Forma-1-szezon március 12-én kezdődik Bahreinben, a McLaren március 3-án fejezi be a felkészülést, és indul a helyszínre.