Massa legyőzné Schumachert

2006.01.26. 10:24
Győzelemben reménykedik első ferraris F1-es szezonjában Felipe Massa, a csapat új pilótája. Elődje, Rubens Barrichello fej-fej melletti küzdelemben sosem győzhette le Michael Schumachert, a német új kollégája viszont állítja, őt hagyni fodják nyerni.
"Annyi versenyt szeretnék nyerni idén, amennyi csak lehetséges" - mondta a 248-as Ferrari hétfői bemutatóján a csapat új pilótája, Felipe Massa. A 24 éves tehetség három sauberes évad és egy szezonnyi Ferrari-tesztpilóta státusz után lett a gárda hivatalos versenyzője, a Hondához távozott Rubens Barrichello helyére szerződtették.

Massával más lesz?


Felipe Massa

Elődje hat éven át volt Michael Schumacher csapattársa, kilenc futamot nyert meg, de csak akkor, ha a hétszeres bajnok már nem volt versenyben, nem volt esélye nyerni, illetve átadta neki a győzelmét, mert előtte már bebiztosította vb-elsőségét. Barrichello távozása után azt mondta, Schumacher mellett nem mutathatta meg, mit tud valójában, mert sosem hagyták neki, le tudta volna győzni a németet, ha engedik, de nem tehette

Massa ennek ellenére állítja, vele másképp történik, ha gyorsabb lesz, mint márkatársa, az istálló vezetői hagyják győzni. "Egy Ferrari-szintű csapatnak mindkét pilótájával annyi pontot kell szereznie, amennyit csak tud, ezért biztos vagyok benne, hogy engem és Schumachert is a győzelemért fognak hajtani, és a minél több vb-pontért" - idézte a brazilt az f1racing.net.

Előbb dobogó, aztán győzelem

Az új Ferrari-sofőr három F1-es szezonja alatt még nem lett első és dobogós sem, ezért lépésről lépésre akar haladni: "Először a pódiumra akarok felállni, aztán a tetejére, aztán jöhet az első vb-cím, aztán ha már ott vagyok, meglátjuk, hogyan tovább".

Fontosnak tartja Massa, hogy a gárdánál már ismerik, és ő is ismer mindenkit, ezért könnyebb lesz neki a beilleszkedés. A lényeg, hogy megpróbálja a maximumot adni, "minél hamarabb az első helyre érni", megmutatni, mire képes.

Csütörtökön találkoznak az ellenfelekkel

A Ferrari múlt hét elején próbálta ki a 2006-os autóját, és csütörtökön kezdi tesztelni a rivális istállókkal közös gyakorláson, Barcelonában. A sorozat március 12-én, Bahreinben indul.