Raikkönen: Gondok vannak az új McLaren motorjával

2006.01.30. 09:51
Elismerte Kimi Raikkönen, a McLaren-Mercedes finn pilótája, hogy új autójuk motorjával problémák vannak: a gép többször is lerobbant a múlt heti teszteken. A versenyző szerint a Mercedes megoldja a gondokat az első futamra, de addig már csak alig egy hónap van hátra.
"Tudjuk, hogy gondjaink vannak" - ismerte el az angol Autosport magazinnak a McLaren-Mercedes pilótája, Kimi Raikkönen, aki a múlt heti barcelonai tesztek utolsó napján csak a 12. helyet tudta megszerezni. A finn versenyző az istálló új MP4/21-es gépét vezette, megtett ugyan 65 kört, de műszaki problémák miatt többször meg kellett állnia.

A Mercedes le van maradva #alt#

"A probléma legnagyobb része a motor, de már dolgozunk rajta, és a következő hetekben megoldjuk" - igyekezett kisebbíteni a kudarcot a tavalyi vb-második, de nem hallgatta el, hogy "a motorszállító nem tart ott, ahol kellene, javulnia kell, rengeteg munka van még ezen a területen".

A Mercedes új 2,4 literes, V8-as erőművét már tavaly ősszel kipróbálták a pilóták, de a gyártásával le vannak maradva, a teamnél nem tagadták, nincs kész annyi, amennyi kellene. Ráadásul a múlt héten bemutatott első MP4/21-es modellben azonnal le is robbant egy.

Raikkönen azért magabiztos

"Meg fogjuk oldani őket, és képesek leszünk fejlődni" - bizakodott Raikkönen, de a riválisokkal szemben hátrányban vannak. A Toyota, a Honda, a Renault és a Ferrari már hetek óta probléma nélkül gyakorolnak.

Egy szűk hónap

A tesztelés hétfőtől Valenciában folytatódik, az első futam március 12-én, Bahreinben lesz, ám a McLaren már március 3-án összepakol, és a helyszínre utazik: Raikkönenéknek egy hónapjuk van, hogy megoldják a motorgondokat.

Tavaly a finn klasszis épp a Mercedes-motor megbízhatatlansága miatt bukta el a vb-címet, féltucatszor esett ki versenyből vagy robbant le edzésen, amivel tíz helyet veszített a rajtrácson, így győzni nem is lehetett esélye.