Az új V8-as Mercedes mentheti meg a McLarent

2006.02.08. 21:00
Áttervezte a 2006-os F1-es szezonra szánt motorjait a Mercedes, mert azok megbízhatatlannak és lassúnak bizonyultak. Az újak a héten készülnek el, és a McLaren-kocsikban a jerezi tesztelésen próbálják ki őket. A csapat és a német gyár reméli, jobbak is lesznek.
Új V8-as motort próbál ki a Mercedes az eheti jerezi tesztelésen, állítja az autosport.com.

Raikkönen elárulta, az eddigi rossz volt

A német cég 2006-ra tervezett erőműve, az FO108S megbízhatatlannak és lassúnak bizonyult az első próbákon, többször lerobbant, a McLaren-pilóták, Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya gyenge köröket futottak vele: még az egyelőre csak hobbiból vezető motoros bajnok, Valentino Rossi is sokszor volt náluk gyorsabb a múlt heti kollektív tréningen.

A finn mclarenes elismerte, motorszállítójuk le van maradva, problémáik vannak, de a Mercedes-sportigazgató Norbert Haug cáfolta ezt.

Több erőre is számítanak

Az autosport.com úgy tudja, a motort áttervezték, teljesen újakat gyártottak, melyek megbízhatóbbak, mintegy ötven-hatvan lőerővel erősebbek, és a napokban pályára is küldik azokat az új MP4/21-es kasztniban.

A McLarentől nem erősítették meg az értesülést, de ha az adatok valósak, az időeredményeken és a megtett körök számán hamarosan meglátszik a fejlődés. Az istálló a hét végéig gyakorol Andalúziában.