Rosberg Alonso rekordját akarja

2006.02.08. 12:45
Meg akarja dönteni Fernando Alonso rekordját a Williams-Cosworth újonc pilótája, Nico Rosberg: a spanyol tavaly alig több mint 24 évesen az F1 legfiatalabb világbajnoka lett, a 20 esztendős Rosberg-fiúnak reális esélye lehet a csúcsjavításra. Már az idei teszteken remekel, de 2008-ban valószínűleg nyernie kellene a rekorddöntéshez.
Minden idők legfiatalabb világbajnoka akar lenni a Forma-1-es újonc Nico Rosberg. Az 1982-es F1-első Keke fia néhány hónapja szerződött a Williamshez, és mivel még csak 20 éves, reális esélye lehet a rekordra.

2008-ban vagy 2009-ben, de fölényesen


Nico Rosberg

"Csak én dönthetem meg Alonso csúcsát" - idézte a német-finn versenyzőt az rtl.de. Spanyol riválisa 2005-ben 24 évesen, egy hónaposan és 27 naposan lett vb-győztes, Emerson Fittipaldi 1972-es csúcsát döntötte meg.

A Rosberg-fiú 1985 június 27-én született, így 2008-ban meg kellene nyernie a vb-t, hogy megelőzhesse Alonsót. Akkor még csak 23 éves és néhány hónapos lesz. Persze úgyis lehet legfiatalabb, ha csak 2009-ben győz, de ebben az esetben augusztus közepére világbajnoknak kellene lennie. Nem lehetetlen, korábban Michael Schumacher egyszer már júliusban bajnok lett, és mind ő, mind Nigel Mansell nyert egy-egy vb-címet a Hungaroringen augusztus derekán.

Meglepően gyorsnak tűnik

"Idén nehéz dolgom lesz, be kell bizonyítanom, hogy gyors vagyok. A teszteken már megmutattam, mit tudok, de egy verseny új kihívást jelent" - árulta el Rosberg, aki az új Williams-Cosworth FW28-cal meglepően jó időket futott.

A múlt héten Valenciában csak fél másodperccel maradt el a leggyorsabb Fernando Alonsótól, szinte csak a hondások előzték meg, jobb időt futott - többek között - Michael Schumachernél is. Az eheti jerezi gyakorlás első napján pedig a negyedik legjobb volt, ismét csak a két Honda tudott elé kerülni, illetve saját csapattársa, a Williams-tesztelő Alex Wurz.

A GP2-t megnyerte

Nico Rosberg a gokart után a német BMW-ADAC együléses szériában kezdte pályaautós karrierjét, 2005-ben az F1 előtti utolsó kategória, a GP2 első bajnoka lett.