Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Készül az Alonso-Montoya csere

2006.02.13. 09:37
A Marca című madridi sportlap úgy értesült, jövőre istállót cserél Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya: már korábban eldőlt, hogy a Renault világbajnoka a McLaren-Mercedeshez szerződik, elképzelhető viszont, hogy az angol csapattól a kolumbiai érkezik a helyére a franciákhoz, 2007-ben.
Váratlanul jelentette be 2005 december elején a McLaren-Mercedes, hogy szerződtette a Renault-tól Fernando Alonsót. A jelenlegi világbajnok 2007-től ül át a krómszínű autóba, így Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya közül egyiknek távoznia kell az angol istállótól.

Montoya nem vár a McLarenre

#alt#
Helycsere? Középen Alonso, baloldalon Montoya (fotó: epa)
Ron Dennis McLaren-főnök Alonso leigazolásakor azt mondta, mindkettejükkel tárgyalnak a hosszabbításról, egyenlő esélyük van a maradásra, de Montoya néhány hét múlva kijelentette: nem fog várni a csapat ajánlatára, ha máshová hívják kedvező feltételekkel, elfogadja.

Az egyik legnagyobb madridi napilap, a Marca úgy értesült, a kolumbiai pilóta ügynöke már fel is vette a kapcsolatot a Renault-val, amely szívesen látná Montoyát Alonso helyén. Különösen a Telefonica, a team szponzora szeretné, ha a távozó spanyol helyére egy másik spanyol anyanyelvű versenyző érkezne.

Montoya kell a piacszerzéshez

A mobilkommunikációs cég eddigi reklámemberét, Alonsót elveszíti, mert a McLarent jövőre a rivális Vodafone támogatja, így a legfiatalabb F1-es vb-győztes már nekik kampányol.

A Renault-t 2006 végén ráadásul elhagyja eddigi főszponzora, és a Telefonica nagyobb felületekhez juthat a kocsikon. Persze akkor érné meg nekik többet fizetni, ha Montoya jönne, és így a dél-amerikai piacra könnyebben betörhetnének.

Montoya és Raikkönen közül egyik biztosan vált

A Marca szerint Montoya mellett a spanyol állampolgár McLaren-tesztpilóta Pedro de la Rosa is jelölt a Telefonicánál, de mivel ő kevésbé sikeres, mint a kolumbiai, nehezebb a Renault-hoz protezsálni.

A McLarennél Raikkönen és Montoya szerződése is lejár 2006 végén, a finnt állítólag a Ferrari vinné, de a szezon közepéig biztosan nem dől el, megy vagy marad. Sorsa a ferraris Michael Schumachertől függ, aki csak nyáron dönti el, folytatja-e karrierjét az olaszoknál, visszavonul vagy esetleg csapatot vált.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!