Készül az Alonso-Montoya csere

2006.02.13. 09:37
A Marca című madridi sportlap úgy értesült, jövőre istállót cserél Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya: már korábban eldőlt, hogy a Renault világbajnoka a McLaren-Mercedeshez szerződik, elképzelhető viszont, hogy az angol csapattól a kolumbiai érkezik a helyére a franciákhoz, 2007-ben.
Váratlanul jelentette be 2005 december elején a McLaren-Mercedes, hogy szerződtette a Renault-tól Fernando Alonsót. A jelenlegi világbajnok 2007-től ül át a krómszínű autóba, így Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya közül egyiknek távoznia kell az angol istállótól.

Montoya nem vár a McLarenre

#alt#
Helycsere? Középen Alonso, baloldalon Montoya (fotó: epa)
Ron Dennis McLaren-főnök Alonso leigazolásakor azt mondta, mindkettejükkel tárgyalnak a hosszabbításról, egyenlő esélyük van a maradásra, de Montoya néhány hét múlva kijelentette: nem fog várni a csapat ajánlatára, ha máshová hívják kedvező feltételekkel, elfogadja.

Az egyik legnagyobb madridi napilap, a Marca úgy értesült, a kolumbiai pilóta ügynöke már fel is vette a kapcsolatot a Renault-val, amely szívesen látná Montoyát Alonso helyén. Különösen a Telefonica, a team szponzora szeretné, ha a távozó spanyol helyére egy másik spanyol anyanyelvű versenyző érkezne.

Montoya kell a piacszerzéshez

A mobilkommunikációs cég eddigi reklámemberét, Alonsót elveszíti, mert a McLarent jövőre a rivális Vodafone támogatja, így a legfiatalabb F1-es vb-győztes már nekik kampányol.

A Renault-t 2006 végén ráadásul elhagyja eddigi főszponzora, és a Telefonica nagyobb felületekhez juthat a kocsikon. Persze akkor érné meg nekik többet fizetni, ha Montoya jönne, és így a dél-amerikai piacra könnyebben betörhetnének.

Montoya és Raikkönen közül egyik biztosan vált

A Marca szerint Montoya mellett a spanyol állampolgár McLaren-tesztpilóta Pedro de la Rosa is jelölt a Telefonicánál, de mivel ő kevésbé sikeres, mint a kolumbiai, nehezebb a Renault-hoz protezsálni.

A McLarennél Raikkönen és Montoya szerződése is lejár 2006 végén, a finnt állítólag a Ferrari vinné, de a szezon közepéig biztosan nem dől el, megy vagy marad. Sorsa a ferraris Michael Schumachertől függ, aki csak nyáron dönti el, folytatja-e karrierjét az olaszoknál, visszavonul vagy esetleg csapatot vált.