Raikkönen egyelőre nem hosszabbít a McLarennel

2006.02.24. 10:57
Kivár mclarenes szerződésének meghosszabbításával Kimi Raikkönen. A finn sajtó úgy értesült, a pilóta egyelőre elutasította a csapat három évre szóló, 72 millió eurós ajánlatát, mert a Ferrarival is kapcsolatban áll, és nem biztos az idei McLaren-autó képességeiben.
Nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését a McLaren-Mercedesszel Kimi Raikkönen, állítja több finn lap. A helyi sajtó úgy tudja, a pilótának újabb hároméves megállapodást kínált az istálló, évi 24 millió eurós fizetéssel, de ő nem írta azt alá.

Bizonytalan

Az újságok feltételezik, Raikkönen kivár, mert a Ferrari is szívesen leigazolná, illetve, mert nem biztos az idei McLaren-kocsi versenyképességében.

Olaszországi hírek szerint előszerződése van a Ferrarival, amely akkor lép életbe, ha Michael Schumacher 2006 végén befejezi. A hétszeres világbajnok nyáron, a szezon felénél dönti el, jelenlegi csapatánál folytatja-e karrierjét, illetve, hogy visszavonul-e.

Nem akarja, hogy úgy történjen, mint tavaly

Az MP4/21-es gépnek a motorjával vannak gondok, az első teszteken rendre lerobbant, és elképzelhető, az átalakított erőmű sem sokkal jobb. Időeredményei alapján jónak tűnik az autó, de eddig nem elég megbízható. Tavaly is ez volt a McLaren-Mercedes problémája, emiatt Raikkönen csak második lett a világbajnokságon, és nem tudta komolyan megszorítani a győztes Fernando Alonsót.

Csak Alonso biztos mclarenes 2006-tól

Eddig sem a McLaren, sem a pilóta nem kommentálta a finn lapértesüléseket, az viszont biztos, a McLarennél jelenlegi versenyzői közül jövőre csak az egyiknek marad hely, mert már múlt decemberben megegyezett Fernando Alonsóval Ron Dennis csapatfőnök.