Ralf Schumacher kizárja bátyja vb-győzelmét

2006.02.25. 11:08
Biztosra veszi Ralf Schumacher, hogy bátyja, Michael idén sem nyeri meg nyolcadik világbajnokságát. A fiatalabbik fivér tavaly ugyanezt mondta, idén azzal indokolja véleményét, hogy a Ferrari nem elég gyors.
Nem hisz bátyja, Michael világbajnoki címében Ralf Schumacher. Az öcs szerint a Ferrari nem elég jó, ezért idén biztosan nem szerzi meg nyolcadik vb-címét testvére.

Tavaly is megmondta

#alt#
Ralf Schumacher a valenciai pályán
(fotó: epa)
"Ki van zárva, a Ferrari nem alkalmas rá" - nyilatkozta az f1racing.net-nek Ralf.

Tavaly a kisebbik Schumacher ugyanezt mondta, akkor sorozatban öt vb-siker után el is veszítette a világbajnokságot Michael.

"Reálisan nézve nem lehet esélyekről beszélni. Arra számítok, hogy jól fog szórakozni, jól érzi majd magát, többre nem - fejtegette véleményét a Toyota-pilóta. - Mióta szorosabban dolgozunk együtt a gumik miatt, úgy látom, nincs sansza vb-t nyerni."

Ralf beláthatott a Ferrari-titkokba

Idén a japán márka is Bridgestone abroncsokkal indul, úgy mint a Ferrari, és a gumigyár istállói a gyorsabb fejlődés miatt megosztják egymással tapasztalataikat.

Tavaly az olaszok bukásának egyik oka a versenyképtelen Bridgestone volt, a japán szállító ezen akar változtatni új élcsapataival, a Williamsszel és a Toyotával.

Idén nem múlhat a gumikon

A teszteken ennek ellenére nem remekel a Ferrari, és biztosan nem a gumik miatt. Michael Schumacher szerint semmi gond az új kocsival, de a kisebb problémákat nem tagadta. Feltűnő továbbá, hogy nem jók az időeredményeik.

Az F-1-es gárdák a napokban még folyamatosan tesztelnek, az első futam március 12-én, Bahreinben lesz.