Motorcserére kényszerülhet Schumacher Malajziában

2006.03.17. 17:29
Nem működik tökéletesen a Ferrari-motor Michael Schumacher autójában, ezért elképzelhető, hogy kicserélik még a vasárnapi rajt előtt. Szombat estére dől el, hogyan döntenek a csapatnál, ha az újra szavaznak, a hétszeres Forma-1-es világbajnokot hátrébb sorolják a rajtnál.
Elképzelhető, hogy hátrányba kerül a vasárnapi Malajziai Nagydíj rajtjánál Michael Schumacher: nem elégedett Ferrari-motorja teljesítményével, és ha kicserélteti, hátrébb sorolják.

Társának már új van

#alt#
Lehet, hogy csak a mezőny végéről indulhat (fotó: epa)
Csapattársa, Felipe Massa gépébe már a bahreini futam után új erőművet szereltek, míg a hétszeres bajnok úgy tervezte, végigmegy az első versenyen használttal, de a pénteki szabadedzések után elbizonytalanodott.

"Lehetséges, hogy ki kell cserélnünk a motort, de reméljük, nem lesz rá szükség. Szombat estére többet tudunk" - idézte Schumachert az f1racing.net.

Plusz tíz kocka vagy az utolsó poszt

A német világklasszis hatodik, majd hetedik lett az első két tréningen, de valószínűleg nem tudott úgy hajtani, ahogy szeretett volna. Ha szombaton az időmérő előtt kap új motort Ferrarija, az elért rajthelyéhez képest tíz pozícióval hátrébb sorolják, ha viszont csak a kvalifikáció után szerelik be az újat, az utolsó kockára kényszerítik.

A szintén Ferrari-meghajtást használó Red Bull-nál David Coulthardnak már a Bahreini Nagydíj levezető körében elfüstölt a szerkezet, így ha Schumacher is váltásra kényszerül, csak a szintén Red Bull-os Christian Kliennek lesz meg az eredeti, két versenyre szánt erőforrása.

Coulthard és Massa hátrányban lesznek

Az F-1 szabályai szerint egy motornak két hétvégét kell kibírnia, ha ezt nem sikerül betartani, büntetés következik: Massának és Coulthardnak tíz hellyel rosszabb pozícióból kell indulnia ahhoz képest, amit a szombati kvalifikáción elér. Malajziában Jacques Villeneuve-nek és Giancarlo Fisichellának is új BMW-, illetve Renault-gépe van, de mivel ők nem tudták befejezni a bahreini futamot, büntetlenül megúszták a cserét.