Briatore: Hol vannak a riválisok?

2006.03.20. 10:32
Nem kímélte az ellenfeleit a Malajziai Nagydíj után Flavio Briatore Renault-főnök. Az idén mindkét futamon győztes csapat menedzsere beszólt a riválisoknak, míg saját embereit magasztalta.
Kettős győzelemmel nyerte a vasárnapi Malajziai Nagydíjat a Renault, így az idei második futamon is a kék-sárga istálló egyik pilótája állt a dobogó tetején.

Sima kettős siker

#alt#
Briatore elégedetten pezsgőzik (fotó: epa)
A szoros nyitóverseny után kiélezett, legalább négyesélyes küzdelemre lehetett számítani Sepangban, de a francia-angol gárda Giancarlo Fisichellával simán besöpörte a győzelmet, és a hetedik helyről rajtoló Fernando Alonsót is könnyedén behozta a második helyre, bár a spanyol kocsijának nem ment rendesen a motorja.

A csapatfőnök Flavio Briatore nem leplezte, mennyire elégedett. "Nekünk vannak a legjobb pilótáink, miénk a legjobb autó, miénk a legjobb motor, nekünk vannak a legjobb mérnökeink - idézte a playboy menedzsert az f1live.com.

Nem fékezte magát

Az olasz szakember nem tudta megállni, hogy a riválisoknak ne szóljon be. "Ellenfelek? Hol vannak az ellenfelek? - kérdezett vissza egy riporternek, amikor az arra kérte, értékelje őket. Briatore inkább magukat dicsérte. - Ennél jobbak nem is lehettünk volna. Nem lennék az ellenfeleink helyében."

A pilóták között, Alonsóval, hét ponttal vezetnek Michael Schumacher és Jenson Button előtt, míg a konstruktőrök világbajnokságában 13 egységgel állnak az élen a második McLaren-Mercedeshez, illetve a Ferrarihoz képest. Ráadásul a következő, Ausztrál Nagydíjra a vb-címvédő új motort kap, és már a malajziai futamot követő sajtótájékoztatón célzott rá, csak a győzelemmel lenne elégedett.