Hajnalka
-1 °C
15 °C

Felfüggesztette a Toyota milliomos technikai igazgatóját

2006.04.05. 14:38
"Alapvető nézetkülönbségek miatt" felfüggesztette állásából az évi nyolcmillió eurót kereső technikai igazgatóját, Mike Gascoyne-t az F-1-es Toyota vezetősége. A szakember meghatározatlan ideig nem dolgozhat a japánoknál.
Felfüggesztették állásából a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnoki sorozatban szereplő Toyota csapat vezetői Mike Gascoyne-t, az istálló technikai igazgatóját.

Összeveszhetett a főnökeivel

"Alapvető nézetkülönbségek miatt hoztuk meg ezt a döntést, annak ellenére, hogy elismerjük Gascoyne eddigi munkáját" - áll a csapat rövid közleményében.

A grandprix.com kedden hozta nyilvánosságra, hogy a szakember már nem dolgozik a japánoknak, miután megkeresték, és ő nem volt hajlandó kommentálni az értesülését. A Toyota szerda reggel adott ki kommünikét.

Már az utódját keresik


Mike Gascoyne

A tájékoztatóból annyi derül még ki, az eltiltás meghatározatlan időre szól, illetve, hogy részleteket a gyár később sem fog elárulni.

Gascoyne a sorozat egyik legelismertebb szaktekintélye. Az F-1-be 1989-ben szállt be, akkor a McLaren aerodinamikai fejlesztéseit végezte. Később dolgozott a Tyrellnél, a Saubernél és a Jordannél, majd 2000-től a Renault-nál, ahonnét 2003 októberében csábította át a Toyota.

Jobban keres, mint sok versenyző

A sorozat legjobban fizetett technikai igazgatója, nagyjából nyolcmillió eurót kap évente, ami meghaladja sok pilóta bérét. A Toyota az F-1 legmagasabb költségvetésű csapata, évente 400 millió euró körül költenek.

A futamokon 2002 óta indulnak, de győzni az óriási befektetések ellenére sem tudtak, ráadásul az idei évet Bahreinben pocsékul kezdték. A második futamon, Malajziában Ralf Schumacherrel már szereztek egy pontot, majd vasárnap Ausztráliában harmadik lett a német pilóta.

Rossz kezdés után kezdtek javítani

A sikeres hétvége után Gascoyne azt nyilatkozta, megoldották a kocsi gumiproblémáit, jó irányban fejlesztenek, kedden mégis felfüggesztették.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!