Schumacher az életével játszik

2006.04.06. 13:46
Túlzottan bízik a biztonsági intétkedésekben, és túl sokat kockáztat Michael Schumacher, állítja Jackie Stewart volt háromszoros Forma-1-es világbajnok. A veterán klasszis szerint rossz vége lesz a sok balesetnek.
Félti Michael Schumacher életét a volt háromszoros Forma-1-es világbajnok, Jackie Stewart. A skót expilóta a hétszeres bajnok vasárnapi baleseténél ijedt meg, amikor a ferraris 200 kilométer/óra körüli sebességnél lesodródott a pályáról, és a betonfalnak csapódott.

Schumacher nem aggódik

A német pilóta sértetlenül szállt ki a roncsból, de Stewart szerint hamarosan megsérül, mert túl gyakran lépi át a határt.

"Schumacher nagyon sokszor hibázott már, ezen a szinten ennyi rontás megengedhetetlen - nyilatkozta a huszonhétszeres GP-győztes a Mirror című angol bulvárlapnak. - Súlyos baleset volt, az én koromban nem számíthattuk el ennyire magunkat, mert meghaltunk volna".

Schumacher 1991-ben kezdődött karrierje alatt valóban a legtöbbször törte totálkárosra autóját az azóta a Forma-1-ben megfordult versenyzők közül, 1999-ben súlyos lábtörést szenvedett silverstone-ban, mégsem aggódik. "Aki nem kockáztat, nem is nyerhet" - mondta nyugodtan az ausztrál futam után.

Stewart szerint túlzottan bízik a szerencséjében

Stewart egykori társával, a kétszeres világelső, ám fiatalon, balesetben elhunyt Jim Clarkkal példálózott: "Számolják össze, Jim Clark hányszor csúszott ki. Nagyon ritkán, de amikor megtörtént, meghalt. Ha túl sokat engedsz meg magadnak, az visszaüthet, mint ahogy visszaütött Michaelnél is vasárnap".

A volt klasszis úgy gondolja, Schumacher túlzottan bízik a biztonsági intézkedésekben, illetve abban, hogy kocsija megvédi még a legnagyobb bukásnál is.

"Nem mehettünk le az útról"

A hatvanas-hetvenes években - de valójában még a nyolcvanasok elején is - ez megengedhetetlen volt, a pilótáknak "jóval tisztábban kellett gondolkodniuk, mert egyszerűen nem mehettek le az útról". Clark épp így halt meg: egy Forma-2-es futamon, Hockenheimben kocsija elhagyta az aszfaltot, és a fák közé csapódott.