Először győzött a kis Senna

2006.04.07. 22:00
Megszerezte első futamgyőzelmeit Bruno Senna, az F-1-legenda Ayrton Senna unokaöccse. A 22 éves tehetséget nagybátyja halálakor, 1994-ben eltiltották a versenyzéstől, abba kellett hagynia a gokartozást, csak húszévesen folytathatta karrierjét.

Első győzelmeit szerezte az autósportban a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj F-3-as betétfutamain Bruno Senna. A tizenkét éve versenybalesetben meghalt háromszoros F-1-világbajnok legenda, Ayrton Senna unokaöccse négyből három nagydíjat nyert meg, az elsőn harmadik lett.

Tíz évre 'felfüggesztették'

Bruno Senna
Bruno Senna

A 22 éves Bruno karrierjét nagybátyja indította el ötéves korában, öt idényen át gokartozott, de amikor Ayrton meghalt, családja eltiltotta a vezetéstől. Húszéves korában viszont szabaddá vált, és folytatta pályafutását.

Angliában állt rajthoz, majd a hétvégén az ausztrál Forma-3-as mezőnyben indult. Életében először ment a melbourne-i pályán, de már második indulásra győzött.

Már csak nyerni akar, mint a nagybátyja

"Nem tudtam elfelejteni a versenyzést, és most, hogy nyertem, sosem akarok más helyen végezni. Leírhatatlan érzés" - nyilatkozta a helyi Herald Sun című lapnak a kis Senna.

Ayrton menthetetlenül megfertőzte, már az 1991-ben róla készült Racing is in my blood - A versenyzés a véremben van - című dokumentumfilmben is szerepel Bruno, amint hétévesen jetskizik és motorcsónakot vezetve húzza vízisíző nagybátyját .

Kihasznája, hogy Senna

A tehetség nem tagadja, neve miatt sok ajtó nyílt ki előtte, és ezt továbbra is ki akarja használni. "A Senna név sok lehetőséget tartogat nekem. Ki fogom használni, mert segíthet, hogy akár a Forma-1-ig is eljussak".

Bruno Senna idén a brit Forma-3-as bajnokságban indul, ahol az ausztrálnál jóval nívósabb mezőnnyel kell megküzdenie. Ha ott is bizonyít, valóban elérheti akár a Forma-1-et is.