A Prodrive a tizenkettedik F-1-es csapat

2006.04.28. 13:58
A korábbi Benetton- és BAR-csapatfőnök, David Richards versenycsapata, a Prodrive indíthat istállót a Forma-1-ben 2008-tól kezdve. Az övé lesz a mezőny tizenkettedik alakulata. A jelenlegi tizenegy gárda nevezését szintén elfogadta a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA).
A Prodrive istálló nevezését fogadta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2008-tól átalakuló Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságra. Ez lesz a mezőny tizenkettedik csapata.

Raliban már világbajnokok

A Prodrive David Richards, korábbi Benetton- és a BAR-csapatfőnök vállalata, így az F1-es istálló tulajdonosa és főnöke is az angol üzletember lesz. A cég több mint tíz éve a Subaru gyári alakulatát menedzseli, sok pilóta- és konstruktőr-vb-címet is nyertek.

"Győztünk már a raliban, a brit túraautó-bajnokságban és a GT1-es kategóriában is bizonyítottunk. A Forma-1 a csúcs, itt is megálljuk majd a helyünket" - mondta Richards.

Lehet még tizenharmadik és tizennegyedik is

Összesen 22 csapat pályázott 12 helyre a jelenleg érvényben lévő Concorde-szerződés lejártát követő első idényre. Az FIA az idén is jelen lévő 11 és a Prodrive jelentkezését fogadta el, de Max Mosley, a szervezet elnöke az Autsport magazinnak már elárulta, lehet, hogy még néhány új csapatot bevesznek.

A tervek szerint 2008-tól a jelenleginél lényegesen kisebb költségvetéssel, új szabályok szerint szerepelnek majd az istállók.

Richards tapasztalata és kapcsolatai döntöttek

"A pénzügyi és a technikai hátteret, továbbá a tapasztalatokat figyelembe véve a Prodrive-nak volt a legjobb a pályázati anyaga az új jelentkezők közül. Emellett az is számított a döntéshozatalnál, hogy a csapatfőnök David Richards jól ismeri a Forma-1 világát" - indokolta döntését Mosley.