Natália
-3 °C
8 °C

Forma-1-es Minardi bérelhető a Hungaroringen félmillióért

2006.05.10. 13:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Először bérelhet helyet bárki Forma-1-es autóban, augusztus végén, a Hungaroringen. A Minardi kétszemélyes kocsijának hátsó ülése egy körre 2000 euróba kerül, profi pilóta, Baumgartner Zsolt vagy Patrick Friesacher, a tesztelő Chanoch Nissany vagy a tulajdonos Paul Stoddart vezeti a gépet.
A Hungaroringen, augusztus végén lehet kipróbálni először, milyen érzés Forma-1-es autóban száguldani: a kétszemélyes Minardi-kocsi hátsó ülését bárki kibérelheti néhány körre.

Félmillió az alapár

Augusztus 23-án és 24-én a volt F-1-es istálló gépeivel egy, kettő vagy három kört tehetnek meg a jelentkezők két expilóta, Baumgartner Zsolt és Patrick Friesacher, a tesztelő Chanoch Nissany vagy a csapattulajdonos Paul Stoddart mögött.

Az utazás nem lesz olcsó, a vevőnek ki kell fizetnie a szupergép pályara küldésének költségeit, de minél többet megy, annál kevesebbet kell kiadnia: egy forduló 2000, kettő 3500, négy 4500 euróba kerül. (1 euró=260 Ft)

Be is kell férni

Az összeg mellett persze a - minden bizonnyal nem túl szigorú - egészségügyi követelményeknek is meg kell felelni, illetve be kell férni a kocsiba: bizonyos méretek felett nem megvalósítható az utazás.

A világ első nyilvános F-1-es utazását a volt Minardi-tulajdonos Paul Stoddart szervezi. Az ausztrál milliárdosnak nyolc kétüléses kocsija van, eddig csak bemutatókon szállított előre kiválasztott szerencséseket.

Mindent a rajongókért

"Hat év alatt, mióta az F1x2 program létezik, rengetegen érdeklődtek, hogyan lehet bekerülni az utasok közé. Korábban a különleges rendezvényekre koncentráltunk, de úgy látjuk, eljött az ideje, hogy a Forma-1-hez a lehető legközelebb juttassuk a rajongókat, és bárkinek lehetőséget adjunk. Jó időbe tellett, míg meg tudtuk szervezni, de izgatottan várjuk az eseményt, és teltházra számítunk" - nyilatkozta a főszervező Paul Stoddart a Minardi sajtóközleményében.

50 utas/nap

A tervek szerint naponta maximum ötven embert szállítanak a sofőrök. Lehet majd háromnál több kört is menni, persze az más díjszabás alá esik.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!