Utolsó figyelmeztetés Raikkönennek

2006.05.11. 10:56
A hétvégi Spanyol Nagydíjon nyernie kell a McLaren-Mercedesnek, illetve Kimi Raikkönennek, ha komolyan versenyben akarnak maradni a világbajnokságért. A barcelonai a kedvenc pályájuk, rendre jól szerepelnek, de a finn pilóta sem tagadja, a kocsi nem elég gyors. Nem úgy, mint a Ferrari és a Renault, Michael Schumacher és Fernando Alonso is győzelemre készülnek.
Utolsó lehetősége lehet a hétvégi Spanyol Nagydíj a McLaren-Mercedesnek, illetve első számú pilótájának, Kimi Raikkönennek, hogy megkezdje a felzárkózást riválisaikhoz.

Most, vagy idén már nem

#alt#
Raikkönen utolsó esélye (fotó: AFP)
A finn versenyző 21 egységgel van lemaradva a vezető Fernando Alonsótól a pontversenyben, míg a McLarennek 24 pont a hátránya a Renault-tól, de az istálló kedvenc pályája a barcelonai: az utóbbi szűk tíz évben rendre esélyesként indultak, sokszor nyertek, tavaly Raikkönen itt szerezte első 2005-ös gy őzelmét, amit további hat követett.

Az idei futamokon viszont a McLaren csak a Renault és a Ferrari mögött kullog, ha Barcelonában sem tudnak bizonyítani, szinte biztosan kétesélyes lesz a vb-harc, továbbra is Fernando Alonso és Michael Schumacher között zajlik majd.

Nem elég gyors a gép

A győzelmi kényszer ellenére az angol istálló és sztárpilótája is visszafogottan készül. "A kocsi jobb lett a nürburgringi hétvége alatt, de még mindig nem elég gyors. Barcelonában azon dolgozunk, hogy javítsunk rajta" - idézte Raikkönen nem túl bizakodó nyilatkozatát az f1racing.net.

A 25 éves tehetségnek nehéz dolga lesz, mert használt motorral kell indulnia - Alonsónak szintén -, míg Schumacher frisset kap a Ferraritól.

Schumacher új motorral indul

A hétszeres bajnok remek formában van, az utóbbi két nagydíjat megnyerte, és mesterhármasra készül: "Mi és a többi csapat is jól ismeri a barcelonai pályát, rengeteget teszteltünk itt a télen. A körülmények persze változhatnak, de az eddigiek alapján versenyben kell lennünk a győzelemért. Szerintem képesek vagyunk nyerni, jók az esélyeink".

Alonso már az előző, Európa GP-n elkezdte a felkészülést hazai futamára, az utolsó húsz körben Katalóniára spórolt, kímélte a motort. A legutóbbi két futamon második lett, nem volt csalódott a nyolc ponttal, ezúttal viszont a győzelemre hajt, szurkolói is azt várják tőle.

Alonso higgadt és magabiztos

"Az érzi magát nyomás alatt, aki tudja, hogy nem képes a maximumot nyújtani. Én mindig mindent beleadok, ezért nincs ilyen gondom - jelentette ki Alonso. - Ráadásul a barcelonai pálya fekszik nekünk. Sok múlik majd a gumikon, de az utóbbi években a Michelin jobb itt, ezért remek lehetőségeink lesznek. Csak a győzelem érdekel."

A teltházas katalán hétvége - minden jegy elkelt a futamra - pénteken 11 órakor az első szabadedzéssel indul, az időmérő és a verseny a szokásos 14 órás időpontban kezdődnek.