Ha Raikkönennek van esze, marad a McLaren-Mercedesnél

2006.07.26. 17:02
Maradnia kell a McLaren-Mercedesnél Kimi Raikkönennek a Mercedes-sportigazgató Norbert Haug szerint. A menedzser bíztatja versenyzőjét, ne igazoljon se a Ferrarihoz, se a Renault-hoz, hiszen az angol gárdánál jövőre Fernando Alonso csapattársa lehet, és megmutathatja, gyorsabb-e, mint a spanyol világbajnok.
Maradásra bíztatja a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug a McLaren-Mercedes pilótáját, Kimi Raikkönent.

"Ha Kiminek van esze, marad, ahol van. Jövőre Alonso ellen megmutathatja, hogy ő a világ leggyorsabb pilótája" - mondta a német Auto Motor und Sport című lapnak adott intejújában Haug.

Ferrari vagy Renault?

A McLaren tavaly decemberben jelentette be, hogy 2007-re leigazolta a spanyol világbajnok fernando Alonsót, de társát azóta is keresik. A finn versenyzőnek a szezon végén lejár a szerződése az angol gárdánál, szeretnék megtartani, de még nem hosszabbítottak, még csak nem is tárgyaltak róla.

A 26 éves klasszist összehozták a Ferrarival és a Renault-val, az olasz sajtó szerint előbbivel már megegyezett. Ezt Raikkönen töbsször cáfolta, Haug szintén úgy tudja, még nem kötelezte el magát sehová.

Raikkönen igazat mond

"Azt mondta nekem, még nem írt alá senkinek, és nem hinném, hogy hazudna" - nyilatkozta a német menedzser.

A Ferrari évek óta követi Raikkönen karrierjét, a vezetők többször dicsérték nyilvánosan, alig egy hete pedig a Renault jelentkezett be érte: Alonso helyére vinnék.

Raikkönen helyzete tavaly vált bizonytalanná a McLaren-Mercedesnél, hiába nyert hét futamot, a kocsi megbízhatatlansága miatt simán kikapott Alonsotól a vb-pontversenyben.

A McLaren-Mercedes nem elég jó kocsi

Idén a helyzet tovább romlott, az új McLaren nem elég gyors és gyakran robban le, főleg a motorja gyenge. A versenyző többször kijelentette, nem akar kivételes státuszt a csapatnál, sem fizetésemelést, de szeretné a mezőny legjobb autóját vezetni.

Jelenleg a McLarennél erre nincs lehetősége, így szinte biztos, hogy távozik a szezon végén.