Nem szeretik egymást a Schumacher-fivérek

2006.07.27. 11:17
Sosem értették meg egymást, sőt, a fiatalabbik Ralf Schumacher szerint a testvéri szeretetet sem ismerik a Schumacher-fivérek. Egy német lapnak adott interjúban elárulta, úgy érzi, egyedüli gyerekként nőtt föl, hat és fél évvel idősebb bátyjától csak a sikeres Schumacher nevet kapta. Manapság is csak a pályákon vagy a családi összejöveteleken találkoznak.
Meghökkentően őszintén beszélt gyerekkoráról, főként bátyjával, Michaellel való kapcsolatáról Ralf Schumacher. A Toyota Forma-1-es pilótája a Bunte magazinnak adott interjúban elárulta, nem szeretik egymást fivérével.

"Egyke voltam"

"Sosem értettük a másikat, nincsenek közös dolgaink. Michael nem volt követendő példa számomra, nem akartam rá hasonlítani. Neki mindig minden összejött, lehetetlen lett volna utánozni. Valójában egykeként nőttem föl" - mesélte a 31 éves Ralf 37 éves testvéréről.


Schumacherek a 2005-ös budapesti futamon

A Schumacher-fivérek biztos körülmények között, viszonylagos jómódban nőttek föl, mindketten gokartoztak, igaz, ez csak annyit jelentett, hogy Michael próbálta egyengetni öccse pályáját. Az autóversenyzés az egyetlen közös ügy az életükben.

Nincs testvéri szeretet

"Hat és fél évvel idősebb nálam, alig van emlékem róla. A testvéri szeretetet mi nem ismerjük" - árulta el a fiatalabbik Schumacher.

Ralf sosem tagadta, mindig is törekedett arra, hogy kihasználja bátyja sikereit. "Sok ajtó nyílt meg előttem a Schumacher név miatt, ebből igyekeztem profitálni" - nyilatkozta korábban.

A Forma-1-ben Michael 22, Ralf 21 évesen mutatkozott be, de míg előbbi hét világbajnokságot és 88 futamot nyert eddig, utóbbinak mindössze hat nagydíjgyőzelem jött össze. Karrierje elején sokan azt várták, ő is vb-ket nyer majd, de ez nem jött össze, és szinte biztos, hogy már nem is fog.

Van jobb dolguk is

Schumacherék a pályán és a depóban hétről hétre találkoznak, azokon kívül viszont csak ritkán. "A kevés szabadidőmben jobb dolgom is van, mint Svájcba, a bátyámhoz repülni. És neki is annál, hogy hozzám jöjjön Ausztriába. Csak telefonon beszélünk és a családi ünnepeken futunk össze" - mondta a Salzburgban élő Ralf. Bátyja Vufflens-le-Chateau-ban lakik, 700 kilométerre tőle.

Monacóban majdnem ütköztek

Ralf Schumacher szavai után már érthető, miért kerültek a versenypályán is többször ellentétbe. Michael először 2000-ben, a Spanyol GP-n akadályozta éppen sportszerűen fivérét egy előzésnél, de sokkal durvább volt a tavalyi, monacói eset: a bajnok a célvonal után, mintegy 250 kilométer/órás tempónál rántotta rá a kormányt öccsére, a balesetet épp csak sikerült elkerülniük.