Natália
-3 °C
8 °C

Villeneuve-öt már a Magyar GP előtt kirúgta a BMW

2006.08.07. 15:33
Kapcsolódó cikkek (1)
A BMW szerződést bontott Jacques Villeneuve-vel, és hétfőn az is kiderült, már a Magyar Magydíj előtt szakítottak. A hivatalos verzió szerint a kanadai sérülés miatt nem indult a Hungaroringen, de ő nem említette, hogy bármi baja is lenne. A helyén az eddigi tesztpilóta, a Magyarországon bemutatkozott Robert Kubica versenyez tovább.
Kirúgta a BMW-Sauber Jacques Villeneuve-öt, a Forma-1 idei hátralévő futamain a lengyel Robert Kubica szerepel a kanadai világbajnok helyén.

Már a múlt héten eldőlt


Jacques Villeneuve

"A múlt heti egyeztetések során a 35 éves pilóta és az istálló közösen úgy határozott, hogy öt futammal az évad vége előtt felbontja a megállapodást" - olvasható a BMW-Sauber közleményében.

Mario Theissen csapatfőnök megköszönte Villeneuve munkáját, hozzájárulását az istálló bemutatkozó szezonjának eredményességéhez: "Jacques jól teljesített, Malajziában megszerezte a csapat első pontjait, azonban Hockenheimben megsérült, ennek tudható be, hogy véget ért a közös munkánk. A jövőre nézve viszont örömteli, hogy Kubica a rendelkezésünkre áll."

Villeneuve csalódott

"Rendkívül csalódott vagyok, mivel szerettem volna a következő idényben is ennél az istállónál versenyezni" - mondta Theissennek ellentmondva Villeneuve, aki egy szót sem ejtett sérüléséről. Már a Magyar Nagydíj előtt szakítottak vele, de csak hétfőn jelentették be, hogy a válás végleges. A sérülést csak kitalálhatták.

A Sauber színeiben a német Nick Heidfeld mellett a 21 éves krakkói tehetség állhatott rajthoz a Hungaroringen, ő végül hetedikként zárt, bár később - mivel túl könnyű volt az autója - kizárták.

Meglepő lenne, ha folytatná

A kanadai pilóta 163 F1-es futamon szerepelt, 11-szer nyert, az 1997-es évadban vb-első lett. Szinte biztos, hogy nem szerződik a Forma-1-ben másik csapathoz, visszavonul, vagy valamelyik amerikai autós sorozatban folytatja.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.