Villeneuve-öt már a Magyar GP előtt kirúgta a BMW

2006.08.07. 15:33
A BMW szerződést bontott Jacques Villeneuve-vel, és hétfőn az is kiderült, már a Magyar Magydíj előtt szakítottak. A hivatalos verzió szerint a kanadai sérülés miatt nem indult a Hungaroringen, de ő nem említette, hogy bármi baja is lenne. A helyén az eddigi tesztpilóta, a Magyarországon bemutatkozott Robert Kubica versenyez tovább.
Kirúgta a BMW-Sauber Jacques Villeneuve-öt, a Forma-1 idei hátralévő futamain a lengyel Robert Kubica szerepel a kanadai világbajnok helyén.

Már a múlt héten eldőlt


Jacques Villeneuve

"A múlt heti egyeztetések során a 35 éves pilóta és az istálló közösen úgy határozott, hogy öt futammal az évad vége előtt felbontja a megállapodást" - olvasható a BMW-Sauber közleményében.

Mario Theissen csapatfőnök megköszönte Villeneuve munkáját, hozzájárulását az istálló bemutatkozó szezonjának eredményességéhez: "Jacques jól teljesített, Malajziában megszerezte a csapat első pontjait, azonban Hockenheimben megsérült, ennek tudható be, hogy véget ért a közös munkánk. A jövőre nézve viszont örömteli, hogy Kubica a rendelkezésünkre áll."

Villeneuve csalódott

"Rendkívül csalódott vagyok, mivel szerettem volna a következő idényben is ennél az istállónál versenyezni" - mondta Theissennek ellentmondva Villeneuve, aki egy szót sem ejtett sérüléséről. Már a Magyar Nagydíj előtt szakítottak vele, de csak hétfőn jelentették be, hogy a válás végleges. A sérülést csak kitalálhatták.

A Sauber színeiben a német Nick Heidfeld mellett a 21 éves krakkói tehetség állhatott rajthoz a Hungaroringen, ő végül hetedikként zárt, bár később - mivel túl könnyű volt az autója - kizárták.

Meglepő lenne, ha folytatná

A kanadai pilóta 163 F1-es futamon szerepelt, 11-szer nyert, az 1997-es évadban vb-első lett. Szinte biztos, hogy nem szerződik a Forma-1-ben másik csapathoz, visszavonul, vagy valamelyik amerikai autós sorozatban folytatja.