Majdnem teljes az F-1-es élcsapatok 2007-es pilótalistája

2006.08.08. 16:03
Kettő, talán három helyre nincs még pilóta a 2007-es Forma-1-es szezonra az élcsapatoknál. Öt istállónál már mindkét versenyző neve biztos, a három legnagyobb teamnek egy-egy klasszisa van, illetve egyértelmű jelöltjei a másik kocsijukba. A legbizonytalanabb Michael Schumacher jövője.
Megélénkült júliusban, de főleg a Magyar Nagydíjon a Forma-1-es pilótapiac, a múlt hétvégi futam előtt és után több csapat is igazolt, illetve engedett vagy küldött el versenyzőt.

Montoya, Villeneuve: lapát

A 2007-es csapatok és pilótáik
Red Bull: Coulthard, Webber
Honda: Button, Barrichello
Williams: Rosberg, Wurz
Toyota: Trulli, R. Schumacher
BMW: Heidfeld, Kubica
Renault: Fisichella, Kovalainen?
McLaren: Alonso, Hamilton?
Ferrari: Raikkönen, M. Schumacher?, Massa?
Super Aguri: Szato, ?
Toro Rosso: ? , ?
Midland: ?, ?

A Renault a múlt hónap elején hosszabbította meg Giancarlo Fisichella szerződését, a McLaren a közepén kirúgta Juan-Pablo Montoyát, a végén a Toyota három évre megerősítette Jarno Trullit.

Két nappal a magyar nagydíjhétvége előtt a Williams jelezte, nem hosszabbít Mark Webberrel, helyén tesztelőjének, Alex Wurznek ad lehetőséget jövőre.

A BMW csütörtökön közölte, Jacques Villeneuve helyett Robert Kubicát, a tartalék versenyzőjét indítja a Hungaroringen, hétfőn kiderült, valójában már akkor menesztette a kanadait. Ezzel egyidőben hozta nyilvánosságra a Red Bull Racing, hogy Christian Klien helyett Mark Webber vezeti az egyik kocsijukat 2007-ben, a másikat továbbra is David Coulthard.

Raikkönen a Ferrarié

Nem hivatalos, de szinte biztos, hogy múlt pénteken Kimi Raikkönen öt évre aláírt a Ferrarihoz.


Heikki Kovalainen

Jövőre mindkét pilótája megvan a Hondának, a Red Bull Racingnek, a Williamsnek, a Toyotának, gyakorlatilag a BMW-nek is, Kubica megtartása csak formalitás.

Egy biztos sofőrje van a Renault-nak, de a Hungaroringen Flavio Briatore ódákat zengett a fiatal tehetségekről, nagy meglepetés lenne, ha nem eddigi tesztelőjük, a 24 éves finn Heikki Kovalainen lenne Fisichella társa.

Kovalainen vezethet a Renault-nál

"A fiataloké a jövő, nézzék csak meg Kubicát. Remek, hogy végre lehetőséget adott neki a BMW, már hamarabb kellett volna. Én Alonsót hoztam föl ugyan így, és tessék, mi lett belőle" - nyilatkozta a magyar újságíróknak Briatore, aki elárulta, augusztus végén, Törökországban mindent bejelentenek.

Kovalainen helyét honfitársa, Raikkönen ferraris igazolása is valószínűsíti, az olaszoknál az a kérdés, ki vezet a finn mellett: Michael Schumacher vagy Felipe Massa?

Schumacher maradna, a menedzsere nem


Lewis Hamilton

Schumacher Indexnek adott interjújából az tűnik ki, szeretné folytatni pályafutását, de menedzsere, Willi Weber folyamatosan ennek ellenkezőjéről beszél. Előbb azt nyilatkozta, "Michael biztosan befejezi, ha az idény végén újra világbajnok lesz", majd a Magyar GP-n már azt mondta, nem is fontos a csúcson abbahagyni, ügyfele mindenképp visszavonul.

Massa sorsa Schumacher döntésétől függ, ha a német megy, a brazil maradhat a Ferrarinál.

Hamilton favorit lehet a McLarennél

Többesélyes a McLaren második ülése is, de Ron Dennis nagy hibát követ el, ha nem a fekete angol tehetséget, Lewis Hamiltont igazolja Fernando Alonso mellé. Jók az esélyei a Hungaroringen második Pedro de la Rosának is.

Az F-1 három legsikertelenebb csapata, a Toro Rosso, a Midland és a Super Aguri felállásáról keveset tudni, csak annyi biztos, hogy utóbbinál a japán Takuma Szato biztosan lehetőséget kap jövőre is.