Ecclestone nem hisz Schumacher visszavonulásában

2006.09.13. 14:44
Nem hajlandó búcsút venni Michael Schumachertől az F-1-főnök Bernie Ecclestone, állítja, a Renault azonnal leigazolná, hiszen képességei alapján még két évig nyugodtan versenyezhet. Állítólag a Red Bull és a BMW sem tett még le róla.
Kételkedik Michael Schumacher visszavonulásában Bernie Ecclestone. A hétszeres világbajnok vasárnapi, monzai győzelme után jelentette be, a szezon végén, azaz három futam múlve befejezi pályafutását, de a Forma-1 irányítója nem hajlandó elbúcsúzni tőle.

Várjuk ki a végét

"Várjuk meg, mi történik a szezon végén. A képességei és a formája alapján még két évig versenyezhet" - fogalmazta Ecclestone a német Sport Bild című lapnak írt cikkében.

A Ferrari a klasszis helyére Kimi Raikkönent szerződtette a McLarentől, míg a másik kocsit az istállónál idén bemutatkozott Felipe Massa fogja vezetni a következő két évben.

Schumacher elmondta, nem fog másik istállóhoz szerződni, valamilyen poszton az olaszoknál marad, pedig Ecclestone szerint van konkrét ajánlata. "A Renault azonnal szerződtetné, rajta áll, mit tesz. Emiatt nem köszönök el tőle végleg, inkább azt mondom, viszlát!"

Red Bull? BMW?

A Renault is Raikkönent akarta megszerezni, de a Ferrari megelőzte, és mivel Alonso jövőre a McLarenhez távozik, 2007-ben Giancarlo Fisichellával és az újonc Heikki Kovalainennel kell indulnia.

A Gazzetta dello Sport és a német sajtó további ajánlatokat feltételez: a Red Bull multimilliárdos tulajdonosának álma, hogy világklasszis vezesse az autóját, illetve a BMW sem tett még le a megszerezéséről. Már augusztus elején felmerült, a bajor gyár százmilió eurót sem sajnálna rá.

A Ferrari megtartaná

Michael Schumacher visszatérése már visszavonulásának bejelentése után két nappal felmerült: a Ferrari főmérnöke azt szeretné, ha különleges tesztpilóta lenne, és segítene különösen az új F-1-es autóik kipróbálásában, illetve fejlesztésében.