Alonso: 110 százalék, hogy én leszek a világbajnok

2006.09.13. 11:28
Csak saját vb-címvédését tudja elképzelni Fernando Alonso, annak ellenére, hogy három hónapja nem nyert futamot, a feljövő Michael Schumacher előtt már csak két egység az előnye a pontversenyben, ráadásul egy sérülés miatt nem tesztel a héten.
Magát tartja a világbajnoki küzdelem esélyesének Fernando Alonso. A Renault-pilóta két egységgel vezeti a pontversenyt, ám előnye az utóbbi három hónapban huszonötről két pontra csökkent, futamot sem nyert. Vasárnap, Monzában tizet bukott, amikor autójának motorja tönre ment, Michael Schumacher győzött, és majdnem befogta.

"Favoritok vagyunk"

"Természetesen csalódott vagyok a hétvégén történtek, és a kiállás miatt - utalt nehezen indokolható büntetésére és a technikai hibára. - Már a következő versenyre, az újabb lehetőségünkre kell gondolnunk. Három versenyünk van, és nagyon optimisták lehetünk. A Renault nagyon nagyon gyors volt az utóbbi három nagydíjon, majdnem olyan gyors, mint a Ferrari, vagy még gyorsabb. Azt hiszem, az utolsó futamokra favoritok vagyunk."


Az elszánt Alonso (fotó: AFP)

A Renault és a spanyol párosa június közepéig verhetetlennek tűnt, de az Amerikai Nagydíjon a Ferrari gumiszállítója, a Bridgestone fölénybe került a franciákat ellátó Michelinnel szemben, majd váratlanul betiltották az istálló speciális lengéscsillapítóját, ami szintén visszavetette őket.

Száztíz százalékig

"Hiszem, hogy meg tudjuk nyerni a világbajnokságot. Gyorsak vagyunk, az autó fejlődik. A lengéscsillapító miatt problémáink voltak, de a kocsi újra versenyképes. A csapat és én 100, nem, 110 százalékig biztosak vagyunk, hogy megnyerjük a vb-t" - nyilatkozta magabiztosan az f1racing.net-nek Alonso.

Monzai visszasorolása és a Ferrari győzelme után Flavio Briatore Renault-főnök azzal vádolta a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) vezetőit, előre odaadták a Ferrarinak és Michael Schumachernek a világbajnokságot.

Briatore letört

Alonso kijelentette, nem ért egyet a menedzserrel. "Nincs igaza Flaviónak, Schumacher nem kapta meg a vb-t. Igaz, hogy volt néhány döntés egyikünk ellen, a másik javára, de ennyi, semmi komolyabb nem történt." Az FIA egyébként beidézte Briatorét vádjai miatt, aki később cáfolta saját szavait a szervezet elfogultságáról.

A vb-címvédő esélyeit növeli, hogy a következő, október 1-i, kínai nagydíjon tavaly simán nyert, csökkenti viszont, hogy nem tesztel a héten. Monzában megütötte a térdét vezetés közben, a csapat úgy döntött, inkább kúrálja ki, készüljön fel tökéletesen a vb-hajrára gyakorlás helyett.