Ágnes
-11 °C
-4 °C

Valentino Rossi szerint Schumacher tart Raikkönentől

2006.09.16. 16:33
Csalódott Valentino Rossi, amikor meghallotta, Michael Schumacher visszavonul a szezon végén. A hétszeres világbajnok motoros úgy gondolta, autós kollégája még folytatja egy évig. Szerinte azért is döntött így, mert tartott a Ferrarihoz érkező Kimi Raikkönentől.
Meglepte Michael Schumacher visszavonulása a hétszeres motoros világbajnok Valentino Rossit. Az ugyanennyiszeres Forma-1-es győztes Monzában jelentette be, az idény végén befejezi pályafutását.

"Ha világbajnok lesz, tökéletes döntés"

"Hallottam, hogy visszavonulhat, de arra számítottam, folytatja még egy évig. Élőben láttam a tévében, nem örültem neki, nem ezt vártam" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a 27 éves klasszis.

Rossi szerint hiányozni fog a sorozatnak: "Így határozott, nagy veszteség lesz a Forma-1-nek és az egész sportvilágnak. Ha világbajnokként vonul vissza, tökéletes a döntése".

Rossi is lehetne ferraris

A jelenleg Schumacherhez hasonlóan nyolcadik vb-címéért versenyző olasz akár válthatná is a németet a Ferrarinál: az utóbbi két évben többször tesztelte az istálló F-1-es gépét, úgy tűnt, átül, de a nyár elején közölte, marad két keréken.

A következő két évben a Felipe Massa-Kimi Raikkönen párossal indul a Ferrari, Rossi úgy gondolja, utóbbi érkezése miatt is távozik Schumacher: "Biztosan eszébe jutott, jövőre ki lenne a társa. Egy csúcson lévő Raikkönen ellen kellene versenyeznie, míg ő már idősebb, és nem is annyira motivált. Emiatt hátrányban lett volna".

Mindketten a nyolcadikért hajtanak

A Yamaha pilótája négy futammal a vége előtt 26 pont lemaradással harmadik a Moto GP-ben, míg kollégája csak kettővel van a vezető Fernando Alonso mögött, három nagydíjjal a befejezés előtt.

Rossi vasárnap, az Ausztrál GP-n próbálhatja csökkenteni hátrányát, az autós október 1-én, Kínában próbálkozhat tovább.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.