Valentino Rossi szerint Schumacher tart Raikkönentől

2006.09.16. 16:33
Csalódott Valentino Rossi, amikor meghallotta, Michael Schumacher visszavonul a szezon végén. A hétszeres világbajnok motoros úgy gondolta, autós kollégája még folytatja egy évig. Szerinte azért is döntött így, mert tartott a Ferrarihoz érkező Kimi Raikkönentől.
Meglepte Michael Schumacher visszavonulása a hétszeres motoros világbajnok Valentino Rossit. Az ugyanennyiszeres Forma-1-es győztes Monzában jelentette be, az idény végén befejezi pályafutását.

"Ha világbajnok lesz, tökéletes döntés"

"Hallottam, hogy visszavonulhat, de arra számítottam, folytatja még egy évig. Élőben láttam a tévében, nem örültem neki, nem ezt vártam" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a 27 éves klasszis.

Rossi szerint hiányozni fog a sorozatnak: "Így határozott, nagy veszteség lesz a Forma-1-nek és az egész sportvilágnak. Ha világbajnokként vonul vissza, tökéletes a döntése".

Rossi is lehetne ferraris

A jelenleg Schumacherhez hasonlóan nyolcadik vb-címéért versenyző olasz akár válthatná is a németet a Ferrarinál: az utóbbi két évben többször tesztelte az istálló F-1-es gépét, úgy tűnt, átül, de a nyár elején közölte, marad két keréken.

A következő két évben a Felipe Massa-Kimi Raikkönen párossal indul a Ferrari, Rossi úgy gondolja, utóbbi érkezése miatt is távozik Schumacher: "Biztosan eszébe jutott, jövőre ki lenne a társa. Egy csúcson lévő Raikkönen ellen kellene versenyeznie, míg ő már idősebb, és nem is annyira motivált. Emiatt hátrányban lett volna".

Mindketten a nyolcadikért hajtanak

A Yamaha pilótája négy futammal a vége előtt 26 pont lemaradással harmadik a Moto GP-ben, míg kollégája csak kettővel van a vezető Fernando Alonso mögött, három nagydíjjal a befejezés előtt.

Rossi vasárnap, az Ausztrál GP-n próbálhatja csökkenteni hátrányát, az autós október 1-én, Kínában próbálkozhat tovább.