Nem mer kockáztatni a Renault

2006.09.28. 11:41
A Renault erősebb motort készített, de egyelőre nem veti be, mert nem teljesen megbízható. Fernando Alonso így is több lóerővel számolhat, mint Monzában, ráadásul a gép friss is lesz a monzai hiba után. Michael Schumacher viszont szintén vadonatúj Ferrari-motort kap, így ebből a szempontból is ő a favorit a hétvégi, Kínai Nagydíjon.
Elkészült Forma-1-es motorjának erősített változatával a Renault, de nem meri bevetni a hétvégi, Kínai Nagydíjon. A csapat kétféle erőművel utazott a Távol-Keletre, a Monzában használt kevésbé, és jóval erősebb módosításával.

Rátaláltak, megoldották

Fernando Alonso Renault-ja Olaszországban tönkrement, az istállónak több tesztnapba telt, míg megtalálta a hibát. Jerezben ugyanúgy tönkrement egy, mint napokkal korábban az Olasz GP-n, így végül rátaláltak a probléma okára.

"Örülünk, hogy újra felrobbant a motor, mert rájöttünk a megoldásra, kicseréltük a hibás alkatrészt, és visszatértünk az eredeti beállításokhoz" - nyilatkozta az autosport.com-nak Alonso.


Rob White, a Renault motorfejlesztési igazgatója nem árulta el, mi volt a baj, de megerősítette, sikerült kiküszöbölniük.

Még nem merik

A napokban a franciaországi központjukban próbapadon futatták az erősített motort, de végül úgy döntöttek, nem vetik be. Shanghajban Alonso új erőművel indulhat, ami növeli esélyét, és lehetővé teszi, hogy az utolsó, Brazil GP-re, ha kell, beszereljék az egyelőre kevésbé megbízható erőforrást, aminek már csak egy futamot kellene kibírnia.

Csökkenti viszont a spanyol sanszát, hogy Michael Schumacher Ferrarijában is friss motor lesz a hétvégén: az előző simán kibírt két futamot, köztük, másodikként, a legkeményebb monzait. A kilenc legfontosabb tényező mellett így ebben is jobbnak tűnik az olasz csapat.