Megbüntetik Massát Kínában

2006.09.29. 13:33
Legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről indulhat a vasárnapi Kínai Nagydíjon Felipe Massa. Michael Schumacher csapattársának Ferrarijában motort kell cserélni, amiért tízrajthelyes büntetés jár.
Tíz rajthelyes büntetést kap a ferraris Felipe Massa a vasárnapi Kínai Nagydíjra, mert a pénteki szabadedzések után motort cserélnek az autójában.

Furcsa hangot adott

"Amikor leállítottam a kocsit, másképp szólt a motor, mint szokott. Átvizsgáljuk, de biztosan ki kell cserélnünk" - nyilatkozta Massa az autosport.com-nak.

A brazil pilóta az első tréningen nem futott gyorskört, a másodikon viszont remekül ment: negyedik helyen végzett, a leggyorsabb versenypilóta lett, megelőzte csapattársát, Michael Schumachert és a vb-címvédő Fernando Alonsót is.

Schumacher elveszíti segédjét

A futamon viszont a szombati időmérőn elért eredményéhez képest tíz pozícióval hátrébbról kell indulnia, legjobb esetben is csak tizenegyedik lehet. Valószínűleg ez azt jelenti, hogy Schumachernek egyedül kell felvennie a küzdelmet a két Renault-val, vb-riválisával, Alonsóval és Giancarlo Fisichellával.

Massa a magas rajtkocka ellenére bízik a jó szereplésben: "Szerencsétlen, hogy új motort kell beszerelnünk, de ezen a pályán lehet előzni. A taktikával szintén lehet játszani, szerintem jó versenyünk lesz, az első ötbe kerülhetek. Csak oda kell figyelnem, és annyiszor kell előznöm, ahányszor csak lehetséges".

A hétszeres bajnok kocsija rendben van

A Ferraritól nem közölték, mi Massa kocsijának a hibája, mert még ők sem tudják. Ross Brawn technikai igazgató annyit mondott, elképzelhető, hogy valami külső anyag került a motorba, mert ezt a fajta erőművet a jelenlegi beállításokkal már hónapok óta gond nélkül használják. Michael Schumacher autójában ugyanez az erőmű van, az övével eddig nem volt gond, Brawn szerint nem is tartanak tőle, hogy az is elromlik. Mindkét Ferrari friss motort kapott a shanghaji hétvégére, a hétszeres világbajnok a futam favoritja.

A világbajnokságot Alonso két ponttal vezeti, a gyártók között a Ferrari hárommal áll az élen a Renault előtt.