A Ferrari csodát tett, a Renault büntetőt hibázott

2006.10.02. 12:59
Megelégedett volna a harmadik hellyel a vasárnapi Kínai Nagydíjon Michael Schumacher, végül mégis megnyerte a versenyt. Két futammal a vége előtt már ő a vb-favorit, a Renault csapatfőnöke is elismerte, óriásit hibáztak, így Alonso már csak második.
"Ha esik, a Renault-k verhetetlennek tűnnek, de utána van még két futam a visszavágásra" - nyilatkozta a Forma-1-es kínai futam szombati, esős időmérője után Michael Schumacher. Vb-riválisa, Fernando Alonso könnyedén szerezte meg az első kockát csapattársa, Giancarlo Fisichella előtt, a német csak a hatodik helyről indulhatott.

Számolgatta, mennyit veszít

A futamon nem esett ugyan, de az aszfalt vizes volt, a Renault-k otthagyták Schumachert. A táv felére mégis sikerült feljönnie mögéjük, harmadiknak.

"Arra gondoltam, csak négy pontot veszítek, alá is írtam volna a dobogós helyet" - árulta el a hétszeres bajnok az autosport.com-nak.


Alonso dühöng, Schumacher örül (fotó: AFP)

Alonso kerékcseréinél viszont elképesztően nagyot hibáztak a Renault-nál, Fisichella legyőzését maga oldotta meg a német világklasszis, így végül ő nyert. Ráadásul ezzel egyenlített a vb-pontversenyben, sőt, több győzelmével már ő vezeti a ranglistát.

Huszonöt pont három hónap alatt

"Kis ideje még jócskán le voltunk maradva, de az utolsó pillanatokig nyílttá tudtuk tenni a küzdelmet. Szinte hihetetlen ebben a helyzetben lenni, csodát tettünk".

Június közepén, a Kanadai GP után Alonso 25 ponttal vezetett Schumacher előtt, a különbséget hét futam alatt tűntette el a ferraris, melyekből ötöt megnyert. A spanyol azóta nem győzött, így már Schumacher a favorit.

"Brazíliában dől el a vb"

A következő, Japán GP-n bajnok lehet, ha nyer, és riválisa nem szerez pontot, ám szerinte csak az utolsó nagydíjon dől el a verseny: "Bizakodó vagyok, mert a következő két pálya kedvezőbb nekünk, mint a kínai volt. A világbajnokság Brazíliában fog eldőlni".

A szuzukai futamot a hétvégén rendezik, a szezonzáró Brazil GP október 22-én lesz.

Briatore: Kihagytunk egy tizenegyest
Vasárnap Fernando Alonso elismerte, óriási lehetőséget szalasztottak el Kínában, véleményét osztja csapatfőnöke, Flavio Briatore is. "Kaptunk egy tizenegyest, de elhibáztuk" - fogalmazott sarkosabban a menedzser. Spanyol pilótájának nem volt kedve ünnepelni az eredményhirdetésen, Briatore szintén rossz hangulatban volt, de mindketten elismerték az ellenfél sikerét. A pilóta Michael Schumacherét, a szakember az istállóét: "Gratulálok a Ferrarinak".