Alonso: A Renault nem akarja, hogy világbajnok legyek

2006.10.03. 14:47
Kételkedik csapata elszántságában Fernando Alonso. A vb-címvédő állítja, a Renault-t nem érdekli, hogy ő legyen újra a világbajnok, az istállónak fontosabb, hogy megnyerjék a konstruktőr-vb-t. Úgy gondolja, tavalyi sikerének megismétléséhez csodára lenne szüksége.
Csodára lenne szüksége második vb-címének megszerzésére, állítja Fernando Alonso.

A világbajnokságban Michael Schumacherrel megegyező eredménnyel álló, de eggyel kevesebb futamgyőzelme miatt második spanyol pilóta az AS című spanyol lapnak adott interjújában elárulta, úgy érzi, istállója nem segíti őt eléggé.

Nem akarják, hogy a McLarené legyen az 1-es kocsi

A 25 éves klasszis vasárnap, Kínában egy megnyert versenyt adott el, és lett csak második, végleg elveszítve korábbi 25 pontos előnyét. Márkatársa, Giancarlo Fisichella harmadikként futott be, és mivel a másik ferraris, Felipe Massa kiesett, a Renault visszavette a vezetést a konstruktőr-vb-n

.

Alonso szerint a számot féltik tőle a Renault-nál (fotó: AFP)

"Kétségtelen, hogy a Renault-nak az volt a fontos, hogy másodikak és harmadikak legyünk, a 14 pont a lényeg, a sorrend nem érdekelte őket - nyilatkozta Alonso. - Sokan örültek, hogy a csapat-vb-ben megelőztük a Ferrarit, és ha így marad, nem viszem magammal az 1-es rajtszámot egy másik csapathoz. A konstruktőr-vb-t akarják megnyerni."

A Renault jó autót ad neki

Tavaly decemberben derült ki, hogy a spanyol ezév végén elhagyja a francia gárdát, és az angolokhoz szerződik.

A Renault-tól nem kommentálták Alonso vádjait, csak technikai igazgatójuk, Pat Symonds, szólalt meg: "Az autónk Japánban nagyon jó, Brazíliában is remek versenyeink voltak az utóbbi években, bízom a sikerben." A szakember úgy gondolja, kocsijuk nagyjából egyformán teljesít a Ferrariéval, így végül a gumik fognak dönteni. (A Ferrari-csapatfőnök Jean Todt egyébként osztja ezt a véleményt.)

Aki többször nyer, világbajnok

Alonso szerint az utolsó két futam "nehéz lesz, aki több versenyt megnyer, az a világbajnok".

Kérdés persze, hogy a rengeteget hibázó csapatával győzhet-e? A pilóta állítja: "Nem hibázik a csapat, csak a balszerencse a legfontosabb pillanatokban csapott le." Ám a spanyol úgy érzi, ahhoz, hogy megnyerje a vb-t, csoda kellene.