Pelé kitünteti Schumachert

2006.10.14. 14:49
Emlékdíjat ad át az október 22-i Brazil GP-n Michael Schumachernek minden idők egyik legjobb labdarúgója, Pelé. Az exfutballista négy éve nem ismerte meg, és nem intette le a pályán előtte elhaladó német Ferrariját, idén javíthat.
Kitünteti a jövő vasárnapi Brazil Nagydíj után a visszavonuló Michael Schumachert Pelé, minden idők talán legjobb futballistája. A brazil nemzeti hős a GP után egy különleges trófeát ad át a hétszeres világbajnoknak.

"Nagyszerű példakép Schumacher"

"Nagy dicsőség nekem, hogy a brazil népet képviselve átnyújthatom ezt a díjat a világ legnagyobb Forma-1-es bálványának. Michael nagyszerű példakép az új generáció sportolóinak" - idézte az autosport.com a volt világklasszis labdarúgót.

Schumacher az F1-ben nyújtott kivételes teljesítményéért, emlékül kapja az elismerést.

2002-ben is szerepelt Pelé

Pelé nem tartozik a nagy Forma-1 rajongók közé, de legutóbbi részvétele egy futamon örökre emlékezetes marad. Négy éve, 2002-ben az a megtiszteltetés érte, hogy ő inthette le a futamot, ám elszalasztotta a győztes Michael Schumachert és a második Ralf Schumachert is, és csak a harmadik David Coulthardnak kezdte lóbálni a kockás zászlót.

Schumacher még lehet világbajnok

Valószínűleg ez volt az F1 történetének egyetlen nagydíja, amikor nem a győztes látta meg először a verseny végét jelző lobogót.

Schumachernek utolsó GP-jén még esélye van megnyerni nyolcadik vb-címét, igaz, sansza kicsi: Fernando Alonso tíz ponttal előtte áll, a németnek nyernie kell, és remélnie, hogy riválisa nem szerez pontot.