Végleges a jövő évi Forma-1-es program

2006.10.18. 20:24
A FIA véglegesítette a Forma-1-es világbajnokság jövő évi szezonjának menetrendjét. A sorozatban különösebb meglepetések nincsenek, a szezon jövőre is Ausztráliában kezdődik és Brazíliában zárul. A Német Nagydíj a Nürburgringen lesz, míg a Magyar Nagydíjra augusztus 5-én kerül sor.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végelegesítette a Forma-1-es világbajnokság 2007-es programját. A jövő évi világbajnoki sorozat 17 futamból áll, a műsorból kikerült a nürburgringi Európa Nagydíj és a San Marinó-i GP, viszont visszakerült oda a Belga Nagydíj. Érdekesség, hogy a Nürburgringen így is lesz verseny, mivel a Német Nagydíjat ezúttal ott rendezik. A szokásos házigazda, a Hockenheimring 2008-ban fogadhatja a száguldó cirkuszt. Az FIA vezetői már korábban jelezték, Németországban az eddigiekkel ellentétben csak egy GP-t rendezhetnek. Egy megállapodás értelmében a német viadalnak felváltva ad majd otthont a két helyszín. A történelmi Imola kiesése váratlan, de a helyére került a szeptember 9-ei Olasz Nagydíj. A korábban közölt 2007-es műsorhoz képest egyetlen változás következett be: a japán és a kínai verseny helyet cserélt. Az idény - ahogy korábban többször - ismét a melbourne-i viadallal kezdődik és Brazíliában zárul. A Magyar Nagydíjra augusztus 5-én kerül sor.
A 2007-es naptár:
március 18.: Ausztrál Nagydíj április 8.: Malajziai Nagydíj április 15.: Bahreini Nagydíj május 13.: Spanyol Nagydíj május 27.: Monacói Nagydíj június 10.: Kanadai Nagydíj június 17.: Egyesült Államok Nagydíja július 1.: Francia Nagydíj július 8.: Brit Nagydíj július 22.: Német Nagydíj augusztus 5.: MAGYAR NAGYDÍJ augusztus 26.: Török Nagydíj szeptember 9.: Olasz Nagydíj szeptember 16.: Belga Nagydíj szeptember 30.: Japán Nagydíj október 7.: Kínai Nagydíj október 21.: Brazil Nagydíj