Kimi Raikkönen leszarta Schumacher búcsúztatását

2006.10.24. 13:47
Dolgát végezte Kimi Raikkönen, miközben Pelé emlékkupát adott át a visszavonuló világbajnoknak a Brazil Nagydíj előtt. A finn pilóta ezt élő adásban árulta el a brit ITV riporterének, a volt Forma-1-pilóta Martin Brundle-nek.

Elmulasztotta Michael Schumacher búcsúztatását a Brazil Nagydíjon Kimi Raikkönen. A futam után visszavonult hétszeres világbajnoknak Pelé, a volt világklasszis futballista adott át egy serleget a rajt előtt, de a finn pilóta nem jelent meg a ceremónián.


Michael Schumacher és Pelé a kupával (fotó: AFP)

Percekkel az esemény után az expilóta Martin Brundle, az angol ITV tudósítója megkereste Raikkönent, aki a boxutca falát támasztva lazított. Brundle felvetette, miért hagyta ki a díjátadást, majd a klasszis az élő adásban válaszolta: "Mert épp szarni voltam." A riporter egy nagy köszönömmel hálálta meg őszinteségét, majd másodpercekig nevettek.

Jövőre a Ferrarinál Raikkönen veszi át Schumacher helyét, az utód egy emlékezetes csatával búcsúztatta a hétszeres bajnokot, melynek csúcsán autóik centikre kerültek egymástól. A futamot Schumacher a negyedik, Raikkönen az ötödik helyen fejezte be.

A 27 éves finn anyagcsere-szokásaiban méltó követője lesz Schumachernek, akinél többször egyik pilóta sem járt a mellékhelyiségbe a rajt előtt. A német RTL televízió vasárnap, a leintés után egy kisfilmben ki is figurázta a világbajnokot. Többek között bejátszottak egy olyan felvételt, amelyből kiderül, azért kellett egy korábbi nagydíjon elhalasztani az élő kapcsolást, mert az interjú előtt Schumacher még elkéredzkedett pisilni.

A 37 éves klasszis is hű volt szokásához Brazíliában, Pelének perceket kellett várnia rá a célvonalnál a trófea átadása előtt.