Schumacher szomszédja lesz Alonso

2006.11.01. 14:49
A hétszeres Forma-1-es világbajnokot követi és szintén a Genfi-tó partjára költözik a kétszeres első Fernando Alonso.

Az idény végén visszavonult Michael Schumacherhez hasonlóan a Genfi-tó partján vásárolt magának ingatlant Fernando Alonso, a Forma-1 aktuális világbajnoka.

A spanyol pilóta egy Mont-sur-Rolle-ban található villába költözik, s ezzel kihasználja a kedvező svájci adózási törvényeket. Új, 180 négyzetméteres lakhelye 913 ezer euróba került.

Alonso a Vufflens-le-Chateau-i Schumacher és a Bougy-Villars-i ralivilágbajnok Sébastien Loeb után a harmadik autóversenyző, aki a festői szépségű Genfi-tó mellett döntött. A három ház egyébként egy 16 kilométeres körzeten belül található.

Schumacher 25 millió eurót spórolt

A kétszeres F1-világajnokot biztosan nem a hétszeres győztes közelsége vonzotta. Schumacher 1996-ban a kedvező pénzügyi feltételek miatt költözött az alpesi országba. Az ott élő külföldi személyek ugyanis munkanélkülinek vannak bejelentve, és - a jelenlegi törvények szerint - kialkudhatják a helyi adóhatósággal, hogy mennyit fizessenek.

Tavaly egy szociáldemokrata képviselő harcba szállt azért, hogy Schumacher - másokhoz hasonlóan - ne spórolhasson meg több mint huszonötmillió eurót, majdnem 6,5 milliárd forintot. A hétszeres világbajnoknak 2004-es, hetvenmillió eurós (17,5 milliárd forint) keresetéből 29,5-öt (7,3 milliárd) kellett volna az államkasszába juttatnia. Svájcban ellenben megússza hárommillió euróval, vagyis hétszázötvenmillió forinttal.