Schumacher nem nyugszik

2006.11.23. 11:32
Egy hónnappal visszavonulása után újra négykerekű versenygépbe ült Michael Schumacher: gokarttal gyakorol egy olasz pályán. Minden bizonnyal valamilyen komolyabb kart-futamra készül, de egy német lapnak azt nyilatkozta: a Forma-1-be sosem fog visszatérni.
Csak egy hónapja fejezte be Forma-1-es karrierjét Michael Schumacher, de máris újra négykerekű versenygépbe ült: a hétszeres világbajnok kedden és szerdán egy Brescia melletti pályán gokartozott, zárt kapuk mögött.

Öt éve második lett gokart-vb-futamon

Először csupán három kört tett meg, utána viszont szinte egész nap körözött, annak ellenére, hogy esett az eső. Egy olasz proficsapat kartját vezette, az istálló zöld-fehér overalljában, a megszokott piros sisakban. Schumacher nem árulta el, mi az oka a komoly felkészülésnek, de a Gazzetta dello Sport biztos benne, versenyre gyakorol.

A 37 éves klasszis 2001-ben indult legutóbb hivatalos gokart-eseményen, amikor negyedik F1-vb-címének megszerzése után második lett a világbajnokságon egyik futamán.

Soha többé F1

Visszavonulása óta nem zárta ki, hogy visszatér valamilyen kategóriába, akár a Forma-1-be is, de a hét közepén a német Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában pontosított: az F1-ben nem versenyez többé.

"Ez a sorozat folyamatosan változik, a technológia, a motorok, a szabályok, a pályák. Ha egyszer kimaradsz, akkor nincs visszaút" - nyilatkozta Schumacher. (Az interjú az SZ pénteki számában jelenik meg.)

A Jordan, a Benetton és a Ferrari volt pilótája tizenöt év, hét vb-cím és kilencvenegy futamgyőzelem után az idei szezonzáró Brazil GP-n teljesítette utolsó nagydíját a Forma-1-ben.