Menedzserválság a Ferrarinál

2007.02.07. 17:57
Legalább egy évet a Ferraritól távol akar tölteni Nigel Stepney, a a Forma-1-es csapat egyik fontos menedzsere, mert a téli átszervezéseknél nem léptették elő. Sőt, akár végleg is elhagyná a csapatot, ha jobb ajánlatot kap.

El akarja hagyni a Ferrarit Nigel Stepney, a csapat technikai- és versenymenedzsere, mert a téli átszervezéseknél nem léptették elő. A szakember tizennégy éve dolgozik az olaszoknál, előbb koordinátor volt, majd 2001-ben került jelenlegi posztjára. Feladata biztosítani, hogy minden tökéletesen menjen mindkét versenyautón, nagy szerepe van abban, hogy a Ferrarinál minden gárdáénál kevesebbszer fordult elő műszaki probléma 2000 óta.

"Nem tetszik a helyzet, ami a csapatnál kialakult. Előre akarom vinni a karrierem, de jelenleg nem ez történik" - nyilatkozta Stepney az autosport.com-nak.


Az akkor még főszerelőként dolgozó Stepney-t 2000-ben lökte fel a barcelonai futamon Michael Schumacher (fotó: AFP)

Az ősszel honfitársa, az angol Ross Brawn bejelentette, egyéves pihenőre megy, a megüresedett technikai igazgatói posztra Mario Almondo került, alá pedig Luca Baldisserri.

"A legjobb lenne, ha más környezetbe kerülnék itt a Ferrarinál, de ha egy másik istállónál adódna lehetőség, mindenképp megfontolnám. Szeretnék egy évet a Ferraritól távol tölteni."

Brawn időleges távozása visszavetette őt, arra számít, ha exfőnöke jövőre visszatér, újra lesz esélye feljebb kerülni a ranglétrán.<6p>

Stepney az utóbbi években az autók tankolásánál is segített, ő volt, aki a csövet a kocsira illesztette. Hat éve Michael Schumacher egyszer el is gázolta véletlenül, de megúszta sérülés nélkül.