Húsz centin múlhatott Alex Wurz élete Ausztráliában

2007.03.21. 14:21
Közel került a tragédiához a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon Alex Wurz, amikor David Coulthard autója mintegy húsz centiméterre került a fejétől a két gép ütközésekor. A belső kamera megdöbbentő felvételei.

Centimétereken múlt Alex Wurz élete az Ausztrál Nagydíjon, amikor ütközött David Coultharddal. A skót pilóta belülről próbált elmenni a williamses mellett, de akcióját jócskán elkapkodta, a két autó összekoccant, a támadóé a levegőbe emelkedett, majd átugratott a másik gép orrán, és a kavicságyban állt meg. A Red Bull-Renault oldala és Wurz sisakja majdnem találkozott.


Coulthard már a repülés után, Wurz a háttérben behúzott fejjel (fotó: AFP)

"Láttam a tükörben, hogy érkezik David, de nem számítottam rá, hogy egy olyan tapasztalt pilóta, mint ő, megpróbál ilyen helyzetben előzni. Nagyjából húsz centire lehetett tőlem, nem volt túl vicces pillanat" - elevenítette föl a történteket az osztrák versenyző.

Elsőre úgy tűnt, a Red Bull bal hátsó kereke trafálta majdnem el a fejét, a belső kamerából viszont jól látszik, a kasztni még a guminál is közelebb került. Ha nekicsapódik, végzetes lehetett volna.

"Megnéztem a balesetünket a tévében. A kocsi hatszáz kiló, bele sem akarok gondolni, mi történt volna, ha azzal a sebességgel a fejemnek száll. Óriási szerencsém volt" - idézte Wurzot az f1.gpupdate.net.

A karambolban Coulthard autója összetört, bal első kereke leszakadt. A Williams-Toyota az aszfalton maradt, de néhány méter után a pálya mellett parkolt le, és szintén feladta a nagydíjat.