Raikkönen: Háromból hármat nyerhettem volna

2007.04.19. 17:05
Első ferraris futamát megnyerte, mindhármon dobogóra került, vezeti a világbajnokságot, mégis elégedetlen Kimi Raikkönen: gyengébb időmérő-teljesítményei miatt két győzelmet is elszalasztott.

Holtversenyben vezeti a világbajnokságot Kimi Raikkönen, mégsem teljesen elégedett pozíciójával. A finn pilótának, a mclarenes Fernando Alonsónak és Lewis Hamiltonnak egyaránt huszonkét pontja van, de a ferraris állítja, neki lehetne harminc is, a maximális.

Lehetne jobb is

"Huszonkét pont jó, de megszerezhettem volna az összeset. Biztos vagyok benne, hogy még erősebbek leszünk, ha optimálisan be tudjuk állítani a kocsit. Remélem, ez már a következő teszten sikerül" - nyilatkozta Raikkönen az autosport.com-nak. (A csapatok Barcelonában gyakorolhatnak április 30 és május 2-a között.)

A huszonhét éves klasszis szerint a kvalifikáción lassú a kocsija, emiatt a versenyeken hátrányból kell indulnia.


Raikkönen nem felhőtlenül boldog (AFP)

"A fő probléma az időmérő. A versenyentempónk rendben, de egyetlen körön még nem vagyunk tökéletesek. Ha a hétvége első pillanatától nem tudsz a legjobbak szintjén menni, elfelejtheted a győzelmet."

A harmadik helyről nem tud nyerni

Raikkönen Ausztráliában a legjobb helyről indult, nyert is, ám Malajziában és Bahreinben nem került az első sorba, mindkétszer harmadik lett az edzésen, majd a nagydíjon.

"Pillanatnyilag legalább két autó és négy pilóta ugyanazon a szinten van. Szoros lesz, a legkisebb hiba is tilos, ha nyerni akarunk - jósolta a ferraris. A kiélezett küzdelem a rajongóknak lehet a legjobb. - A szurkolók izgalmas és látványos futamokra számíthatnak."

A következő futam szűk egy hónap múlva a Spanyol Nagydíj lesz, Barcelonában.