Alonso: Hamiltonnal kivételeznek a McLarennél

2007.06.13. 17:10
Úgy érzi Fernando Alonso, hogy társa, Lewis Hamilton helyzete jobb a McLaren-Mercedes-nél, mint az övé. A világbajnok állítja, a brit istálló a brit pilótájának többet segít, mint neki. De nem panaszkodik, hiszen ezt már az év elején is tudta.

Kiborult Fernando Alonso, mert úgy érzi, a McLaren-Mercedes-nél Lewis Hamiltont jobban támogatják, mint őt.

"A kezdetek óta nem érzem teljesen otthon magam a McLarennél. Brit társam van egy brit csapatban, aki nagyszerűen végzi a feladatát. Tudjuk, hogy minden támogatás és segítség mögötte van, de ezzel tisztában voltam eddig is" - nyilatkozta a spanyol Cadena Ser rádiónak a kétszeres világbajnok.

Két hete még nem volt probléma

Alonsóra szabták a monacói taktikát, nyert ott, futamgyőzelmekben 2-0-ra állt Hamiltonnal szemben, azonos ponttal vezette a vb-t előtte. Ron Dennis csapatfőnök azért magyarázkodott, miért nem előzhette meg őt az újonc, mikor a futam hajrájában gyorsabb volt nála.

Kanadában vasárnap aztán Hamilton behúzta első sikerét, amivel nyolc pont előnyt szerzett a vb-n.

Nem panaszkodik

"Nem panaszkodom - magyarázta a 25 éves Alonso. - Megnyertem két versenyt a hatból, négyszer végeztem dobogón, van negyven pontom, amivel versenyben leszek a vb-címért egészen a végsőkig."


Alonso már itt is feszült volt: Hamilton edzéselsősége után Montreálban (fotó: AFP)

Elismerte viszont, Hamilton jelenlegi fölénye kibillentette eddigi pozíciójából: "Nyugodt vagyok, de nem tagadom, nyugtalanít, hogy vissza kell térnem a csúcsra, és újra dominánssá válni."

Januárban örült Hamiltonnak

A szezon előtt pedig számított Hamiltonra, illetve a vele érkező nyomásra, legalábbis az új McLaren kocsi januári bemutatóján így beszélt márkatársáról: "Csak 22 éves, nincs tapasztalata, de épp ezért lesznek új ötletei, friss levegőt hoz a csapatba. Örülök, hogy ő lehet a társam, és várom, hogy együtt dolgozhassunk. Gyors pilóta, nyomás alatt fog tartani, ami jó, hiszen nem lankadhatok, mert ha igen, megelőz. Ez újabb motivációs tényező."

A brit és az olasz sajtó a montreali futamig biztos volt benne, Alonsóval kivételeznek a McLarennél, még Hamiltonnak kellett kiállnia, és elmondania, ő nem érez különbséget a bánásmódban, a spanyolt nem kezelik első számú versenyzőként.

Mindenki egyenlő

Szerdán Ron Dennis csapatfőnök reagált Alonso keddi szavaira. Természetesen elhangzott a klasszikus magyarázkodás: "Nem mindig a szövegkörnyezetnek megfelelően idézik a pilóták szavait." Majd megerősítette, istállójánál mindkét pilótája egyformán fontos, mindenből ugyanolyat kapnak.