Szedd össze magad, Kimi!

2007.06.25. 12:31
Finoman figyelmeztette alulteljesítő pilótáját, Kimi Raikkönent a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo. A csapatfőnök Jean Todt szerint nincs veszélyben a finn helye az istállónál.

"McLareneket már csak a visszapillantó tükrömben látok" - nyilatkozta múlt év végén Kimi Raikkönen, miután a McLarentől a Ferrarihoz igazolt. Terve az idei első futamon összejött, győzött, azóta viszont mindig az ezüst autók mögött végzett.

Az utóbbi négy futamon csak tíz pontot szerzett: Spanyolországban műszaki hiba miatt nullát, majd egyet, négyet, ötöt. Az európai versenyeken, azaz két és fél hónapja nem állt dobogón, legutóbb a Bahreini GP-n volt harmadik.


Kimi Raikkönen (fotó: AFP)

A csapatfőnök Jean Todt szerint helye biztos a csapatnál, ám a Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo szóvá tette, nem erre számítottak, amikor szerződtették.

"Az igazi Raikkönent akarjuk látni, akitől mindenki fél. Kimi mindig ott volt a vb-harcban, várjuk, hogy visszatérjen oda" - nyilatkozta a BBC-nek.

Montezemolo szerint a Forma-1 három legjobbja Michael Schumacher, Fernando Alonso és Raikkönen. A német visszavonult, a spanyol második a pontversenyben, vb-esélyes. Az ő klasszisuk viszont csak negyedik, tizenhat pontra Alonsótól, huszonhatra a vezető Lewis Hamiltontól.