Hill: Hamilton lesz a világbajnok

2007.06.27. 12:06
Az újonc Lewis Hamilton vb-győzelmét várja Damon Hill. Az 1996-os F1-bajnok szerint a cím csak az utolsó futamon dől el, mert az angol legnagyobb ellenfele, Fernando Alonso a végsőkig küzdeni fog.

Lewis Hamilton vb-győzelmét várja Damon Hill, az 1996-os Forma-1-es világbajnok. Az angol pilóta első idényét tölti a sorozatban, de az exklasszis állítja, tapasztalatlansága ellenére nyerni fog.

Hamilton hihetetlen

"Lewisra tippelek. Valahogy jobban használja ki a lehetőségeit" - idézte Hillt az autosport.com.

Hamilton az idei hét futamból kettőt megnyert, mindegyiken a dobogón végzett.


Damon Hill még tavaly az idén leköszönt brit kormányfővel, Tony Blairrel (fotó: AFP)

"A java még csak most jön, mert nem kérdéses, hogy Hamilton hihetetlen, de Fernando nem fogja megadni magát - jósolta a volt F1-pilóta. - Amerikában megmutatta, vissza tud jönni a harcba, nagyon érdekes lesz látni, mi történik Franciaországban a hétvégén."

Hill szerint döntő lehet, hogy míg Alonso mögött két vb-cím van, így tőle mindenki újabb sikert vár, Hamiltontól senki nem számított semmire. Az újonc csupán önmaga miatt versenyezhet.

Még élvezi is

"Ő az új fiú, nincs vesztenivalója, de mindent akar, mert nincs mögötte semmi, most mutathatja meg magát. Eddig megdöbbentően jó. Komplett pilóta, magabiztos, szereti, amit csinál. Máris eljutott arra szintre, hogy még élvezni is tudja az egészet, ami, ugye, a legfontosabb."

A 22 éves tehetség tíz ponttal vezeti a vb-t tíz futammal a vége előtt. Hill úgy gondolja, párharcuk Alonsóval csak az utolsó nagydíjon dől el.

"Fantasztikus nézni őt, de az egész bajnokságot is. Kevesen lesznek, akik nyugodtan tudnak aludni az utolsó futam előtti éjjel."